Promoot mee 'moet ik naar de dokter' op onze website huisartsenwachtposten.be

“Zelftriage door patiënten kan leiden tot 15% minder onnodige aanmeldingen op een wachtpost”. Vandaar dat we de tool 'moet ik naar de dokter' integreerden op de website van de wachtposten Gent-Scheldekracht. Sensibiliseer jij mee? Zorg dat jouw patiënten niet onnodig beroep doen op de wachtdienst en verwijs hen door naar deze tool op huisartsenwachtposten.be. 

“Zelftriage door patiënten kan leiden tot 15% minder onnodige aanmeldingen op een wachtpost”. Deze quote door doctoraatsonderzoeker Anthony Pairon blijft hangen na ons symposium vorig jaar. Daarom werd de tool van ‘moet ik naar de dokter’ geïntegreerd op onze website huisartsenwachtposten.be.

Het gebruik van de tool in 2023 werd samengevat in een jaarrapport. In de top 3 van meest voorkomende ingangsklachten staan hoesten, oorklachten en koorts. Bij 12-16% van de afgenomen zelftriages werd zelfzorg en/of planbare zorg geadviseerd (categorie U5 op de laatste slide). Het is belangrijk om deze data voorzichtig te interpreteren aangezien er een verschil is tussen advies en uiteindelijke actie.

Moet ik naar de dokter: jaarrapport 2023 voor huisartsenwachtposten.be

Sensibiliseer jij mee? Zorg dat jouw patiënten niet onnodig beroep doen op de wachtdienst en verwijs hen door naar de tool ‘moet ik naar de dokter’ op onze website huisartsenwachtposten.be. Verspreid mee via infoscherm in je wachtzaal, op de website van je praktijk of op je telefoonbandje:

  • Filmpje 'moet ik naar de dokter'/1733
  • Tekstje:

    Heb je een medisch probleem en twijfel je of je een dokter nodig hebt? Surf naar huisartsenwachtposten.be en krijg in 1 minuut advies of je naar de dokter moet. 
    Krijg je 's avonds, in het weekend of op een feestdag het advies om naar de dokter te gaan? Kan het niet wachten tot je eigen huisarts er is? Bel 1733 om een afspraak te maken.

Terug naar nieuwsoverzicht