Postgraduaatsopleiding ‘Verpleegkundige in de huisartsenpraktijk’ (VIHP) @Artevelde

In de Arteveldehogeschool Gent loopt sinds enkele jaren een postgraduaatsopleiding ‘Verpleegkundige in de huisartsenpraktijk’ (VIHP). Dit postgraduaat laat verpleegkundigen toe om zich te specialiseren en hun competenties te verdiepen en efficiënt in te zetten binnen de context van een huisartsenpraktijk.

Overweeg je om een praktijkverpleegkundige in dienst te nemen?

Weet je niet goed hoe te starten? Weet je niet goed wat een praktijkverpleegkundige kan betekenen voor je praktijk? Wil je met je praktijk stageplaats zijn voor de VIHP’s die nog een stageplaats zoeken? Wil je graag meer info krijgen over dit alles op een LOK-vergadering? Wil je een vacature voor je toekomstige praktijkverpleegkundige verspreiden onder afgestudeerde praktijkverpleegkundigen/VIHP’s?

Neem contact op met de coördinator van de opleiding Vanessa Gauwe via info.verpleegkundigehuisartsenpraktijk@arteveldehs.be of bekijk de website van de opleiding voor meer informatie.

Werk je al samen met een verpleegkundige?

Maar zijn jij en je verpleegkundige nog op zoek naar handvaten om de samenwerking en het takenpakket verder vorm te geven? Vraag je je af hoe je aan een protocol moet beginnen? De postgraduaatsopleiding biedt deze handvaten voor jouw praktijkverpleegkundige! Bovendien word je tijdens de opleiding als praktijk meegenomen in verschillende werksessies. Zo komen we tot een evidence-based protocol op maat van jouw praktijk en ten voordele van de kwaliteit van zorg.

De inschrijvingen van de opleiding zijn geopend, er zijn nog plaatsen!

Wens je meer uitleg over de opleiding? Schrijf je via de website in voor de online infosessie op woensdag 6 september om 15u of om 18u30. De VIHP-opleiding start op 14 september 2023.

Op de Arteveldehogeschool liep de afgelopen twee jaar een praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek ‘Verpleegkundige in de huisartsenpraktijk: voorbij de drempels’. Hierin zocht men naar oplossingen voor de efficiënte integratie van een praktijkverpleegkundige in een huisartsenpraktijk. Wil je meer weten over dit onderzoek? De resultaten van dit onderzoek werden op 18 maart verspreid via een vorming. Bekijk hier alle info en de presentatie (naar onder scrollen).