COVID-griepvaccinatie

Alle informatie over de vaccinatie tegen COVID en griep voor jou gebundeld.

Veelgestelde vragen

ELZ Gent bundelde de veelgestelde vragen over COVID-vaccinatie in Gent op zijn website.

Ook op de FAQ-pagina van Domus Medica vind je antwoorden terug op veelgestelde vragen.

Vanaf midden december: beperkte bestel- en leveringsmogelijkheden

Vanaf midden december gaan we voor de vaccinatiecampagne over naar de waakvlamfase. In deze fase worden bestel- en leveringsmogelijkheden voor nieuwe vaccins beperkt om verspilling tegen te gaan.  Concreet betekent dit dat je vanaf midden december enkel nog vaccins kan bestellen via farmaceutisch aanspreekpunt Isabelle Van de Walle (0476/98 69 43). Dit naar analogie met de waakvlamfase in het voorjaar 2023.

Wat vond jij van de vaccinatiecampagne in regio Gent?

Om de vaccinatiecampagne binnen onze regio te kunnen evalueren, vragen we jullie een zeer korte evaluatie in te vullen (2 min). Jullie feedback is erg waardevol om ons te blijven verbeteren!

Wat liep er goed, wat kon beter geregeld worden?

Laat het ons horen! 

Vergoeding

Zowel apothekers, (thuis)verpleegkundigen als huisartsen krijgen vanaf 1/10 een vast bedrag van 3,22 euro als vergoeding voor het voorbereiden van COVID-vaccins.

Huisartsen kunnen deze vergoeding één keer per persoon aanvragen voor elke voorbereide dosis van het vaccin die klaar is om te worden toegediend. Deze vergoeding wordt vervolgens in rekening gebracht bij de verplichte ziekteverzekering, volgens de vastgestelde tariferingsinstructies met code 420011

Meer informatie

Meer informatie en updates over deze herfstvaccinatie 2023 vind je op www.laatjevaccineren.be.