Nieuwsoverzicht

Graag vragen we jullie om het wachtpostnummer 1733 verder bekend te maken onder jullie patiënten.

 

In het afsprakenplan van de HVG rond COVID-19 vind je een bundeling van de belangrijkste up-to-date informatie, procedures en afspraken m.b.t. COVID-19, zowel op nationaal als regionaal (Groot-Gent) niveau. 

Ook dit jaar onderging de procedure van het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker wijzigingen. Zo worden vanaf 2020 ook de 50-jarigen uitgenodigd.

Gezien de dringende noodzaak om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan en alle capaciteit van de gezondheidszorg voor de opvang van zieken te reserveren, werd in samenspraak met het Agentschap Zorg en Gezondheid beslist om het Bevolkingsonderzoek Borstkanker, Baarmoederhalskanker en Dikkedarmkanker op te schorten t.e.m. 26 april. Lees hier wat dit concreet inhoudt!

Woonzorgcentrum Kouterhof in Destelbergen zoekt een nieuwe Raadgevend Coördinerend Arts om hun team te versterken! Dit vanaf 1 juli 2020.

Dagelijks versturen wij u een mail met alle noodzakelijke info voor huisartsen over de corona-crisis. Op deze site publiceren we een selectie uit die mails op een thematische manier. Hieronder bundelen we de informatie over staalnames en WZCa.

Dagelijks versturen wij u een mail met alle noodzakelijke info voor huisartsen over de corona-crisis. Op deze site publiceren we een selectie uit die mails op een thematische manier. Hieronder bundelen we de informatie over telefonisch praktijkvoeren.

Masterstudente Silke Cauwelier (UGent) onderzoekt hoe digitale tools kunnen worden ingezet om taalbarrières in de zorgsector te slechten. Vul je haar enquête in?

Het is rustig in de huisartsenpraktijken én in het triagecentrum. Deze update bevat een beslisboom bij COVID-19 in een wzc en info i.v.m. mentale gezondheid in coronatijden.

In deze Corona Update bundelen we de belangrijkste informatie voor de praktijkwerking.

Pagina's