Gratis e-learning: communiceer helder met anderstalige patiënten

Hoe spreek je goed, respectvol en effectief met iemand die niet zoveel Nederlands kent? Amal Gent biedt i.s.m. Stad Gent een interessante e-learning aan voor zorgprofessionals, praktijkassistenten en secretariaatsmedewerkers. Je krijgt er heel wat tips en taalhulpmiddelen die je direct kan toepassen in de praktijk. 

Inhoud

  • Je maakt op een praktische manier kennis met de communicatiewaaier. De communicatiewaaier geeft overzicht aan de diverse taalhulpmiddelen.
  • Je maakt een lijst aan met taalhulpmiddelen die voor jou nuttig kunnen zijn in de praktijk. 
  • We bekijken de verschillende taalniveaus en laaggeletterdheid.
  • Je kan oefenen met concrete en eenvoudige casussen. Voor secretariaatsmedewerkers zullen de casussen iets verder van hun werkwereld zijn, maar ze kunnen zeker de tips doornemen en een aantal materialen zijn geschikt om in de praktijk te gebruiken.

Praktisch

Volg hier de online e-learning

Deze is beschikbaar tot 15/05/2023. Wie hierop klikt, moet inloggen met een Google-account. Wie dat niet heeft, kan dat snel aanmaken (en na afloop weer verwijderen).
Duur: 1u30. Je kan alles op eigen tempo doorlopen en op een zelf gekozen moment.

Om goed te kunnen volgen, begin je bij 'Waaier en beslismodel' (20 min). Je begrijpt dan hoe de communicatiewaaier werkt, ontdekt heel wat taaltools en maakt een eerste algemene oefening. Daarna volgen de casussen. Je kan ze allemaal bekijken, of je maakt een keuze (er is geen specifieke volgorde). Elke casus heeft een beschrijving, een stukje theorie, een oefening en een voorbeeldoplossing (15 à 20 min).

Amal Gent stelt deze e-learning 1 maand gratis ter beschikking voor onze huisartsen en hun secretariaatsmedewerkers!

Veel leerplezier gewenst aan alle deelnemers!

Mail of bel ons gerust bij vragen!

Terug naar nieuwsoverzicht