Vraag en aanbod

Hier kan u terecht als u een collega, medewerker of praktijk zoekt!

 • 25-02-2021: Leegstaande huisartsenpraktijk op gelijkvloers van woontoren aan het Gentse Groene Valleipark zoekt huisarts    

  Wegens overlijden is deze huisartsenpraktijk te huur. De praktijk is zeer gunstig gelegen aan de Groene Vallei, op het gelijkvloers van Residentie “LYS“  (+/- 300 appartementen), Spinmolenplein 2 te 9000 Gent.

  De praktijk bestaat uit een behandelruimte, wachtzaal, therapieruimte, archiefruimte, keuken, toilet en badkamer. Foto's van de verschillende ruimtes vindt u hier. Overname meubilair is bespreekbaar.

  Voor meer info kan u contact opnemen met Jean Van den Hende via yak@telenet.be.

 • 25-02-2021: Dringend vervanging gezocht voor huisartsengroepspraktijk De Stroom te Merelbeke vanaf 8 maart

  Wegens het acuut uitvallen van een collega zoeken we dringend een halftime vervanging voor minstens een maand vanaf 8 maart. Wij zijn een groepspraktijk met 4 huisartsen en een HAIO.  Er is een voltijds secretariaat, met intensief gebruik van de elektronische agenda (Sanmax), HealthOne is het medisch pakket. Indien u ons (ook maar gedeeltelijk) uit de nood kunt helpen, of indien u meer vragen hebt, gelieve contact op te nemen per mail met camerlynckedward@gmail.com of telefonisch op 0478 57 54 07. Alvast bedankt! 

 • 18-02-2021: Dringend vervanging gezocht in toffe Gentse duopraktijk vanaf maart 2021

  HUISARTS GEZOCHT VOOR DEELTIJDSE VERVANGING VANAF MAART 2021 in gunstig gelegen toffe Gentse duopraktijk met gevarieerd patiëntenbestand. Aangename consultatieruimtes, ruime wachtzaal en full time tele-secretariaat. Weinig huisbezoeken (op fietsafstand). Elektronisch medisch dossier via intuïtief programma Daktari. Consultaties zijn steeds op afspraak. Veel autonomie in het organiseren van eigen agenda.

  Duur en uren in onderling overleg. Ideaal als je nog iets zoekt om te combineren met andere activiteiten.

  Interesse? Stuur snel een mail naar kaat.dirckx@telenet.be of bel 0494242343. Huisartsenpraktijk Sterre, Kortrijksesteenweg 861, 9000 Gent 

 • 18-02-2021: Rooigem huisartsenpraktijk in Gent zoekt vervangarts voor zwangerschapsvervanging van 12/7/2021 tem 30/9/21. 

  Rooigem huisartsenpraktijk is een aangename groepspraktijk met 5 artsen, een HAIO, fulltime secretariaat en een gevarieerde patiëntenpopulatie. De praktijk maakt gebruik van het medisch programma Daktari en de raadpleging gebeurt op afspraak via een online afsprakenagenda op de website. Het werkschema is samen af te spreken en daarbij wordt rekening gehouden met een goede verhouding werk-privé. Voorkeur voor fulltime vervanging (met vrije middag) maar alle hulp is welkom dus minder is ook bespreekbaar.
  Interesse? Stuur dan gerust een mailtje naar lorijn.vanpuymbroeck@gmail.com.

 • 15-02-2021: Vervangarts voor huisartsenpraktijk Gavrimed te Gavere gezocht augustus-november 2021

  Wegens zwangerschapsverlof van één van onze collega’s zoeken wij een enthousiaste vervangarts vanaf 02/08/2021 tem 07/11/2021. Wij zijn een huisartsenpraktijk met 3 jonge artsen. Wij werken volledig volgens afspraak. We hebben een toffe, gevarieerde patiëntenpopulatie. Daarnaast zijn wij vaste arts te Zonnehoeve (instelling voor mensen met een beperking) waar wij samen 3x per week een 3 tal uur langsgaan. 

  De praktijk is gelegen te Gavere, op 15 minuten van Gent en 15 minuten van Oudenaarde. We werken met CareConnect, hebben een online agenda (introlution) en secretariaat in de voormiddag. Uurrooster is uiteraard bespreekbaar. Wachten overnemen is optioneel (tijdens de werkweek in Gavere, in het weekend in de wachtpost in Oudenaarde).

  Interesse of meer info? Mail naar contact@huisartsengavrimed.be of bel 09/312.33.44.

 • 28-01-2021: Het Academisch Centrum voor Huisartsgeneeskunde (ACHG) KU Leuven zoekt een enthousiaste onderzoeker (m/v/x) voor een doctoraatstraject binnen de geestelijke gezondheids-zorg. Thema: collaboratieve zorg voor ouderen met psychische en somatische kwetsbaarheid. De volledige vacature vindt u hier

 • 25-01-2021: Wijkgezondheidscentrum De Kaai zoekt een voltijdse huisarts (m/v/x) voor een vaste betrekking vanaf het najaar 2021. De volledige vacature vindt u hier. Voor meer info over de vacature kunt u terecht bij de coördinator, Lut Joris - 09/216.86.51 of bij disciplinecoördinator Dr. Isabel De Brabandere.

 • 25-01-2021: Huisartsenpraktijk Oude Bareel te Oostakker zoekt enthousiaste collega huisarts

  Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega huisarts om ons team te versterken wegens heroriëntatie van één van de artsen. De praktijk is gelegen in Oostakker, deelgemeente van Gent, en heeft een gevarieerde patiëntenpopulatie. De praktijk werd in 2019 gerenoveerd. Huidig werken we met 5 artsen, een secretaresse en diëtiste. Er is ook een online agenda. 

  Voor bijkomende informatie, of kom je graag eens langs? Neem gerust contact op met ons via het mailadres info@ha-oudebareel.be

 • 14-01-2021: Huisartsenpraktijk De Hoeksteen te Nieuw Gent zoekt collega voor vervanging met mogelijkheid tot associatie.

  Wij zoeken een enthousiaste huisarts om samen te werken in een warme en moderne praktijk met 3 collega’s en een HAIO. Praktijk gesitueerd in sociale woonwijk, zeer diverse patiëntenpopulatie uit zowel de wijk als omliggende gebieden. We hechten veel belang aan samenwerking, patiënten-overleg en evidence-based werken. Aandacht voor work-life balance. Aanwezigheid van secretariaat tijdens ochtend- en avond-consultatie. Moderne praktijk met 2 wachtzalen, ruime vergaderzaal. EMD met Careconnect. Weinig huisbezoeken, consultatie op afspraak (online via medici.be). Wachtdienst via Huisartsenvereniging Gent.

  50% tem 100%, uurrooster te bespreken. Instap kan vanaf 1/7/2021. Zeker tot einde 2021, kans op verlenging tot medio 2022. Associatie nadien bespreekbaar bij klik. 

  Neem contact op via mail Nathalie_DePauw@yahoo.com of GSM 0486/10.33.18.

 • 11-01-2021: Huisartspraktijk De Linde, 4 huisartsen in de Dikkelindestraat, aan de grens Gent-Wondelgem-Mariakerke, zoekt een collega ter opvolging van één van de artsen voor associatie voltijds of deeltijds, en dit vanaf april-mei-juni. Met secretariaat en online afspraaksysteem Medici; gebruikers van EMD CareConnect. Gevarieerde patiëntenpopulatie. Tel: 0473/94 84 54. Contactpersoon: Dr Lieve Van der Meeren.

 • 07-01-2021: Wijkgezondheidscentrum De Kaai zoekt een huisarts (m/v/x) voor een vervanging midden 2021. Concrete invulling in samenspraak, maar minimaal zoekt men een invulling van 22,5u per week van mei tot na de zomer. De volledige vacature vindt u hier. Voor meer info over de vacature kunt u terecht bij de coördinator, Lut Joris - 09/216.86.51 of bij disciplinecoördinator Dr. Isabel De Brabandere.

 • 07-01-2021: Gezocht: huisarts voor deelname aan ethisch comité  AZ Jan Palfijn Gent. Meer informatie omtrent deze opdracht vindt u hier. Geïnteresseerde huisartsen kunnen contact opnemen met Wim Decleer en Fleur Bartsoen

 • 14-12-2020: Wijkgezondheidscentrum Rabot vzw zoekt een huisarts voor versterking

 • WGC Rabot vzw is op zoek naar een huisarts met veel goesting om samen hun 2400 patiënten te verzorgen. Arbeidsregime is bespreekbaar, 4/5 of voltijds. Start ten laatste 1/06/2021 ter vervanging van een collega die dan in zwangerschapsverlof gaat. Gezien het WGC midden 2021 verhuist naar een nieuwbouw, zal de werking groeien en kunnen ze, indien gewenst, een contract onbepaalde duur aanbieden. 
  Meer info vindt u in de uitgebreide vacture hier
  Interesse en/of nog vragen? Mail of bel Leen Gyssels, coördinator: leen.gyssels@wgcrabot.be - Tel 09/2771077
  Graag reageren voor 20/01/2021

 • 10-12-2020: Arts gezocht voor ondersteuning vzw rond menstruatie-armoede
  12% van de Vlaamse meisjes en vrouwen heeft te kampen heeft met menstruatie-armoede. Daar wil Valérie Collumbien graag wat aan doen. Ze wil een vzw oprichten die menstruatieproducten toegankelijker maakt voor jonge meisjes en bij uitbreding iedere persoon die menstrueert. 
  Haar idee wordt zeer positief onthaald, maar ze kan dit natuurlijk niet alleen. Daarom zoekt Valérie mensen met hetzelfde engagement en dezelfde gedrevenheid om mee hun schouders onder dit project te zetten. Een arts binnen de werking van de vzw zou zeker een meerwaarde betekenen, niet alleen omwille van de mogelijke ervaring maar ook omwille van de kennis van de Sociale Kaart in en rond Gent. Het idee zit voorlopig nog in een embryonale fase maar Valérie gelooft er echt in..
  Heeft u tijd en zin om (al is het maar één keer) hierover van gedachten te wisselen of kent u iemand die Valérie kan verderhelpen, dan mag u haar altijd contacteren: Valérie Collumbien, 0474/57.31.61 of per mail: valeriecollumbien@hotmail.com

 • 30-11-2020: Liantis zoekt artsen voor afwezigheidscontroles
  Liantis Afwezigheidscontrole organiseert medische controles op ziekteverzuim in opdracht van werkgevers. Dit maakt deel uit van Liantis, een organisatie met complete dienstverlening op vlak van sociale wetgeving. Centraal daarbij staat de persoonlijke en efficiënte aanpak. Om het team verder uit te breiden, zijn ze dringend op zoek naar extra artsen om medische controles voor ons uit te voeren, uiteraard tegen vergoeding. 
  Het gaat om een beperkt aantal controles per week. U bepaalt zelf de regio waar u wel of niet medische controles kunt uitvoeren en de dagen of tijdstippen waarop dat kan.
  Bij interesse of indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Tine Van Reybrouck, kantoormanager Afwezigheidscontroles (via mail: controle@liantis.be of telefonisch: 050 /47 47 24). 

 • 30-11-2020: Duopraktijk in Gent centrum zoekt zwangerschapsvervanging van mei 2021 tem. september 2021 met mogelijkheid tot vaste samenwerking.
  Huisartsenpraktijk Ekkergem is een recente duopraktijk in centrum Gent. Ze zijn op zoek naar een zwangerschapsvervanging vanaf mei 2021 tem september 2021. Nadien is er mogelijkheid tot vaste samenwerking indien gewenst.
  De praktijk beschikt over 3 uitgeruste dokterskabinetten. Verder zijn er nog meerdere kabinetten beschikbaar in het gebouw om in de toekomst uit te breiden naar een multidisciplinaire groepspraktijk. Op termijn wensen ze ook een secretariaat in te schakelen. Er is een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Ze hanteren evidence-based geneeskunde op maat van de patiënt en werken alleen op afspraak. Huisbezoeken worden voorbehouden voor patiënten die het echt nodig hebben en bevinden zich allemaal op fietsafstand van de praktijk. Binnen de praktijk is er een dagelijks overleg. Er is een georganiseerde wachtdienst via de HVG zowel in de week als tijdens het weekend met een beperkt aantal wachten. In het weekend wordt er gebruik gemaakt van een wachtpost en met chauffeur voor huisbezoeken. Tijdens de vervanging dienen geen wachten overgenomen te worden. Indien gewenst, kunnen er altijd wachten gedaan worden via de HVG. De praktijk werkt met het softwarepakket CareConnect en heeft een online afsprakensysteem via Medici. Bij interesse, graag mailen naar huisartsenekkergem@gmail.com.

 • 24/11/2020: Huisarts Luc Uyttendaele in Evergem zoekt 1 of 2 collega's om samen te werken en daarna de praktijk verder te zetten. 

  De praktijk heeft een gevarieerd patiëntenbestand: alle leeftijden zijn vertegenwoordigd van 6 maanden tot 100 jaar. De raadpleging gebeurt enkel op afspraak met maar een beperkt aantal huisbezoeken. 
  Het gaat om een moderne praktijk, nieuw sinds december 2008, met een secretariaat, 2 consultatieruimten, 1 wachtzaal en 2 bergingen. De praktijk maakt gebruik van het Medisch programma Daktari. 
  Er is een goed functionerende huisartsenwachtpost in AZ Alma te Eeklo met weekendwacht en weekwacht 's avonds. 
  Interesse? Neem dan contact op met Dr. Luc Uyttendaele op het nummer 0476369407 of via e-mail: medisch.kabinet.uyttendaele.bvba@telent.be

 • 10-11-2020: Huisarts(en) gezocht voor over te nemen praktijk in het centrum van Gent

  Dr. Sultigov Murad stopt binnen enkele maanden in Gent wegens een verhuis naar Brussel en is op zoek naar 1 tot 3 huisartsen om de praktijk over te nemen (huren of kopen alle opties zijn bespreekbaar). Er is ook nog extra plaats voor 3 à 4 kabinetten voor paramedici.

  De praktijk is gevestigd op Geldmunt 58, 100 m van het AZ Sint-Lukas en 40 m van het Gravensteen.    

  Bent u een erkend geaccrediteerd huisarts die deze praktijk in Gent (gratis) wilt overnemen? Neem dan contact op per mail (deny1999@msn.com) of per telefoon (09 223 03 23 of 0483 73 83 77)

 • 27-10-2020: Het sport- en paramedisch centrum Villa Vita in Lochristi is op zoek naar een (sport-)arts om een samenwerking aan te gaan.

  Het team beschikt al over vier sportkinesitherapeuten, twee manuele therapeuten, 2 pediatrische kinesitherapeuten en één osteopaat in opleiding. Er zitten verder ook een (sport-)podoloog, een orthomoleculair therapeut en meerdere personal trainers in het team.

  Een (sport-)arts zou in ons centrum een enorme meerwaarde zijn. Meer info vind je op de website van Villa Vita.

 • 13-10-2020: Jonge, dynamische groepspraktijk met 3 vaste artsen (Kwinten Van Renterghem, Nathalie Peleman en Hélène Vlerick) en een HAIO te Mariakerke (Gent) zoekt een nieuwe collega om het team te versterken.

  Concreet zoeken we een geëngageerde arts die geaccrediteerd en geconventioneerd is. Alle artsen in de praktijk werken voltijds met een vrije namiddag. Deeltijds werken kan echter ook besproken worden. Wij maken deel uit van de georganiseerde wachtdienst te Gent (HVG), waardoor er weinig week-en weekendwachten zijn. Er zijn geen consultaties op zaterdag in onze praktijk. We beschikken over een voltijds secretariaatsmedewerkster. Verder is er ook een elektronische agenda om afspraken te maken (medici). We werken met CareConnect. We hechten veel belang aan een goede sfeer. Er wordt ook op regelmatige basis overlegd met alle artsen (sowieso elke vrijdagnamiddag en frequenter indien nodig). Bij interesse, graag mailen naar peleman.nathalie@gmail.com of bellen naar 09/226.60.65. 

 • 12-10-2020: Enthousiaste huisarts gezocht voor over te nemen praktijk in Vlierzele (Sint-Lievens-Houtem). Geen overnameprijs!

  Dr. Yvan Bauters zoekt een jonge collega die geïnteresseerd is om nog even samen te werken en hierna zijn drukke, goed functionerende solopraktijk (opgebouwd sinds 1982!) verder te zetten. Je kan dr. Bauters contacteren via gsm (0495 51 23 48) of e-mail (yvan.bauters@gmail.com).

 • 02-10-2020: ICHOvzw  zoekt Stagecoördinatoren (STACO) voor de regio Oost- en West-Vlaanderen. Het betreft een 10 à 15 % mandaat (een halve dag per week). 

  Zin om huisartsen in opleiding te begeleiden en te inspireren? Ben je een huisarts met een hart voor opleiding en coaching? Meer informatie vind je in de uitgebreide vacature.

 • 17-09-2020: Huisarts gezocht voor samenwerking Gent Bloemekenswijk

  Dr. Gwendolyn Goubin zoekt een leuke collega om samen verder vorm te geven aan haar recent opgestarte huisartsenpraktijk (sinds 11/2019), met momenteel een stevige instroom van nieuwe patiënten door overname van het grootste deel van de patiënten van een pensionerende college-huisarts in dezelfde wijk (Bloemekenswijk).

  De praktijk is gevestigd in een voormalig bankgebouw met goede toegankelijkheid, ruime wachtzaal en 2 consultatieruimtes met mogelijkheid tot uitbreiding naar 3 of aantrekken paramedische specialisaties (bvb psycholoog, tabakoloog, dietist,...). Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer (tram in de straat) of wagen. Gelegen in stedelijke omgeving dichtbij centrum Gent met groot aandeel bewoners met migratieachtergrond.

  In de patiëntenpopulatie zijn alle leeftijdsgroepen vertegenwoordigd, zowel Belgen als andere nationaliteiten, evenwel beheersen de meeste patiënten voldoende Nederlands voor normale consultvoering. Er zijn weinig huisbezoeken en zelf doe ik die meestal met de fiets. Dat wil ook zeggen dat de afstanden beperkt zijn tot de omliggende wijken en enkele rusthuizen een klein beetje verder. Recent ben ik opgestart met een telesecretariaat en er is ook een online agenda waar patiënten oa zelf een afspraak kunnen nemen. Ik werk met CareConnect als elektronische dossierprogramma.

  De weekendwachten zijn zeer goed georganiseerd in de wachtposten, de weekwachten gebeuren in deze zone van thuis uit maar overschrijden in hoeveelheid 1x per maand niet.

  Ik zou graag samenwerken met een huisarts die net als ik het belangrijk vindt om met een evidence-based basis toch zorg op maat te kunnen bieden voor elke individuele patiënt zonder daarbij de sociale dimensies uit het oog te verliezen.

  In mijn privéleven spendeer ik de meeste tijd met mijn partner en 2 kleine kinderen. Verder hou ik van natuur, lekker eten, films, lezen, dansen, muziek en reizen.

  Voor een vrijblijvende kennismaking kan u me bereiken op 09/273 60 63 of dr.gwendolyn.goubin@telenet.be.

 • 17-08-2020: Huisartspraktijk Gentbruggebrug zoekt huisarts om bloeiende en nog steeds snel groeiende huisartspraktijk grotendeels over te nemen wegens verminderen van mijn activiteit naar 12-16h per week. Er is een splinternieuwe praktijkruimte voorzien van kwalitatief materiaal en 3 parkeerplaatsen in hartje Gentbugge. Het EMD-pakket Care Connect maakt het makkelijk om de maximale praktijkpremie te bekomen. Er is uiteraard mogelijkheid voor telesecretariaat. De elektronische agenda Doctena wordt door het merendeel van de patiënten gebruikt om online een afspraak te boeken. Het patiëntenbestand bestaat voornamelijk uit jonge gezinnen met kinderen. Zeer weinig geriatrie, zo goed als geen huisbezoeken. Net als in andere delen van Gent wordt de wachtdienst georganiseerd door huisartsenwachtpost GENT, met tevens de mogelijkheid om meer of minder wachten te doen. Contact: Stefanie Huyge: huisartsgentbrugge@gmail.com of op het nummer 0486 29 64 54.  

 • 03-08-2020: Aangename, groeiende en vlot draaiende duopraktijk te Sint-Amandsberg zoekt een nieuwe collega wegens naderende pensionering van 1 van de 2 artsen. 

  We willen (op korte termijn) graag uitbreiden naar 3 artsen. Onze praktijk is gelegen in een randgemeente van Gent en we hebben een zeer gevarieerde patiëntenpopulatie zowel qua cultuur als leeftijd. De praktijk is vernieuwd eind 2017 en beschikt over ruime lichtrijke kabinetten. Er wordt enkel op afspraak gewerkt en patiënten kunnen boeken via een online agenda. Er is aandacht voor een evenwicht werk-privé en het werkschema is bespreekbaar (fulltime, parttime, vrije middag, ...)

  Bij vragen of interesse neem gerust contact op via mariliendevydt@hotmail.com

 • 14-05-2020: Rouw- en verliescoach Angelique Breyne komt uw team graag versterken! Dit kan intern of intern op zelfstandige basis. Ze stelt zich even aan u voor. Bij interesse kunt u contact opnemen via e-mail of telefonisch op 0495 90 80 81.

 • 17-12-2019: Zijn er collega-huisartsen die graag dagwachten op de wachtpost opsplitsen in halve shiftenStuur gerust een mailtje. De HVG zou deze artsen dan met elkaar in contact kunnen brengen.