Vraag en aanbod

Hier kan u terecht als u een collega, medewerker of praktijk zoekt!

 • 17-09-2020: Huisarts gezocht voor samenwerking Gent Bloemekenswijk

  Dr. Gwendolyn Goubin zoekt een leuke collega om samen verder vorm te geven aan haar recent opgestarte huisartsenpraktijk (sinds 11/2019), met momenteel een stevige instroom van nieuwe patiënten door overname van het grootste deel van de patiënten van een pensionerende college-huisarts in dezelfde wijk (Bloemekenswijk).

  De praktijk is gevestigd in een voormalig bankgebouw met goede toegankelijkheid, ruime wachtzaal en 2 consultatieruimtes met mogelijkheid tot uitbreiding naar 3 of aantrekken paramedische specialisaties (bvb psycholoog, tabakoloog, dietist,...). Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer (tram in de straat) of wagen. Gelegen in stedelijke omgeving dichtbij centrum Gent met groot aandeel bewoners met migratieachtergrond.

  In de patiëntenpopulatie zijn alle leeftijdsgroepen vertegenwoordigd, zowel Belgen als andere nationaliteiten, evenwel beheersen de meeste patiënten voldoende Nederlands voor normale consultvoering. Er zijn weinig huisbezoeken en zelf doe ik die meestal met de fiets. Dat wil ook zeggen dat de afstanden beperkt zijn tot de omliggende wijken en enkele rusthuizen een klein beetje verder. Recent ben ik opgestart met een telesecretariaat en er is ook een online agenda waar patiënten oa zelf een afspraak kunnen nemen. Ik werk met CareConnect als elektronische dossierprogramma.

  De weekendwachten zijn zeer goed georganiseerd in de wachtposten, de weekwachten gebeuren in deze zone van thuis uit maar overschrijden in hoeveelheid 1x per maand niet.

  Ik zou graag samenwerken met een huisarts die net als ik het belangrijk vindt om met een evidence-based basis toch zorg op maat te kunnen bieden voor elke individuele patiënt zonder daarbij de sociale dimensies uit het oog te verliezen.

  In mijn privéleven spendeer ik de meeste tijd met mijn partner en 2 kleine kinderen. Verder hou ik van natuur, lekker eten, films, lezen, dansen, muziek en reizen.

  Voor een vrijblijvende kennismaking kan u me bereiken op 09/273 60 63 of dr.gwendolyn.goubin@telenet.be.

 • 17-09-2020: Studentenartsen Gent zoeken nieuwe collega vanaf oktober 2020.

  In kader van een zwangerschapsvervanging en toenemende drukte zoeken we een halftime (werkschema te bespreken) collega vanaf oktober 2020 tot maart 2021. Bij interesse kan eventuele verlenging van het engagement bekeken worden.

  We werken met 6 vaste artsen en 1 HAIO in het centrum van Gent (Gebouw Rectoraat, Sint-Pietersnieuwstraat 25, 9000 Gent) en hechten veel belang aan een goede werksfeer en collegialiteit.

  De praktijk bevat 3 kabinetten. Parkeren kan op de parking van het rectoraat. Er wordt enkel op afspraak gewerkt en patiënten boeken via een online agenda. We werken met een telesecretariaat en medische programma CareConnect.
  De patiëntenpopulatie betreft iedereen (zowel Belgen als buitenlanders) die studeert in Gent aan de universiteit of hogeschool. Consultaties gebeuren voornamelijk in het Nederlands maar ook regelmatig in het Engels of het Frans.

  Bij vragen of interesse kunt u contact opnemen met Julie Bossu

 • 17-09-2020: Gezocht: vervanging i.k.v. zwangerschapsverlof maart – juni 2021 in jonge duporaktijk 'Huisartspraktijk Amandus' te Sint-Amandsberg (Gent)
            - Halftijds secretaresse aanwezig, telesecretariaat indien nodig
            - Online agenda systeem, enkel op afspraak.
            - Gevarieerde patiëntenpopulatie, huisbezoeken zijn beperkt en kunnen gemakkelijk met de fiets gedaan worden. 
            - EMD: careconnect
            - Aandacht voor werk/privé: donderdagnamiddag vrije namiddag en om de 2 weken ook de vrijdagnamiddag vrij. Werkschema is bespreekbaar. 
            - Indien u meer info wenst: garence.devolder@icloud.com

 • 17-08-2020: Huisartspraktijk Gentbruggebrug zoekt huisarts om bloeiende en nog steeds snel groeiende huisartspraktijk grotendeels over te nemen wegens verminderen van mijn activiteit naar 12-16h per week. Er is een splinternieuwe praktijkruimte voorzien van kwalitatief materiaal en 3 parkeerplaatsen in hartje Gentbugge. Het EMD-pakket Care Connect maakt het makkelijk om de maximale praktijkpremie te bekomen. Er is uiteraard mogelijkheid voor telesecretariaat. De elektronische agenda Doctena wordt door het merendeel van de patiënten gebruikt om online een afspraak te boeken. Het patiëntenbestand bestaat voornamelijk uit jonge gezinnen met kinderen. Zeer weinig geriatrie, zo goed als geen huisbezoeken. Net als in andere delen van Gent wordt de wachtdienst georganiseerd door huisartsenwachtpost GENT, met tevens de mogelijkheid om meer of minder wachten te doen. Contact: Stefanie Huyge: huisartsgentbrugge@gmail.com of op het nummer 0486 29 64 54.  

 • 03-08-2020: Aangename, groeiende en vlot draaiende duopraktijk te Sint-Amandsberg zoekt een nieuwe collega wegens naderende pensionering van 1 van de 2 artsen. 

  We willen (op korte termijn) graag uitbreiden naar 3 artsen. Onze praktijk is gelegen in een randgemeente van Gent en we hebben een zeer gevarieerde patiëntenpopulatie zowel qua cultuur als leeftijd. De praktijk is vernieuwd eind 2017 en beschikt over ruime lichtrijke kabinetten. Er wordt enkel op afspraak gewerkt en patiënten kunnen boeken via een online agenda. Er is aandacht voor een evenwicht werk-privé en het werkschema is bespreekbaar (fulltime, parttime, vrije middag, ...)

  Bij vragen of interesse neem gerust contact op via mariliendevydt@hotmail.com

 • 09-07-2020: Groep Idewe zoekt check-up arts

Groep Idewe (Externe dienst voor Preventie en Bescherming op het werk) is voor de regionale zetel te Gent op zoek naar een zelfstandig huisarts voor het uitvoeren van check-up onderzoeken bij werknemers van aangesloten bedrijven. Deze onderzoeken gaan door in onze regiozetel te Zwijnaarde. Kandidaten moeten minimum 2 halve dagen per maand beschikbaar zijn en woonachtig zijn in de ruime regio rond Gent. 

Interesse? Neem dan vandaag nog contact op met Dr. Nathalie Lammertyn, regionaal medisch directeur Gent (Nathalie.lammertyn@idewe.be of 09/264.12.30). Uw kandidatuur wordt evident discreet behandeld.

 • 14-05-2020: Rouw- en verliescoach Angelique Breyne komt uw team graag versterken! Dit kan intern of intern op zelfstandige basis. Ze stelt zich even aan u voor. Bij interesse kunt u contact opnemen via e-mail of telefonisch op 0495 90 80 81.

 • 05-05-2020: Huisartsenpraktijk Oostakker zoekt huisarts(en) om vrijgekomen plaats in duopraktijk in te vullen. 2 nieuwe praktijkruimtes, EMD Care Connect, telefoonhulp door echtgenote (verpleegster) of telesecretariaat, elektronische agenda Introlution, afspraken online, wachtdienst huisartsenwachtpost GENT. Contact: peter@drhornsby.be of 0495/53 98 88.

 • 05-05-2020: Gezocht: vervanging i.k.v. zwangerschapsverlof oktober-december 2020 in Laarne

  • Periode 12/10/2020-31/12/2020 (periode bespreekbaar)

  • Jonge solopraktijk te Laarne (15 min rijden van Gent)

  • Elektronische agenda met site en online afsprakensysteem => patiënten zijn gewoon dit te gebruiken waardoor telefoons echt tot een minimum kunnen worden beperkt tenzij de uitzonderlijke tijden van de laatste weken

  • Raadplegingen enkel na afspraak

  • EMD: Careconnect, agenda introlution

  • Werkschema is bespreekbaar (halftijds, voltijds, vrije avond etc.)

  • Evenwichtig patiëntenbestand, heel veel jonge gezinnen met kinderen. Gevarieerde pathologie

  • Indien u meer info wenst: astridjoos@gmail.com 

 • 27-04-2020: Groepspraktijk MediTeam in Zele zoekt huisarts voor zwangerschapsvervanging. Het team telt 6 vaste huisartsen en verschillende paramedici (psychologe, diëtiste en osteopate). Men zoekt iemand vanaf half september of begin oktober tot eind december 2020. Fulltime, 80% of eventueel halftijds, uren en werkschema zijn bespreekbaar! De praktijk is gelegen in Zele, 20 à 25 minuten rijden vanuit Gent. Een loyale populatie, een goede work-life balance en toffe collega’s die als een hecht team de praktijk dragen zijn hun troeven. Men werkt met CareConnect, werken enkel op afspraak, heeft een online agenda van Medici, secretariaat van 8u tot 13u en een goed georganiseerde wachtdienst (tijdens de werkweek in Zele, in het weekend in de wachtpost in Dendermonde). Interesse? Laat iets weten via elke.debreuck@hotmail.com of 0485/665112.

 • 06-03-2020: Huisartsenpraktijk in Gavere zoekt DRINGEND vervanging wegens zwangerschapsverlof

Wegens zwangerschapsverlof is Huisartsenpraktijk Gavrimed op zoek naar vervanging. Voltijds, halftijds, 1 dag... alle hulp is welkom!

WAAR? In Gavere (tussen Gent en Oudenaarde)

WANNEER: half april - eind juli 2020

WAT? Duo praktijk, landelijk, gevarieerde populatie, alles op afspraak, (secretariaat bijna in orde),... GEEN WACHTEN!

Bij interesse: 09/312.33.44 of contact@huisartsengavrimed.be

 • 02-03-2020: Huisarts gezocht voor tijdelijke vervanging

Dr. Frank Pieters zit van 1 april t.e.m. 30 september 2020 even zonder HAIO, en zijn praktijk is te druk om zonder collega verder te werken. Deeltijdse of voltijdse vervanging gezocht dus! Dr. Frank Pieters is reeds 35 jaar solo-arts in De Pinte, en heeft twee praktijkruimtes. Hij werkt met het medische programma CareConnect, heeft vrije raadplegingsuren en raadpleging na afspraak (ook Online via Progenda).

Interesse ? Contacteer Dr. Frank Pieters op 09/ 282 21 31 of 0475/ 87 10 18.

 • 20-02-2020: Huisartsengroepspraktijk Heirnis (Gent-Sint-Amandsberg) is op zoek naar een nieuwe collega, met oog op latere associatie. Start bij voorkeur in september 2020, maar dit is bespreekbaar. Interesse of vragen? Neem vóór 1 april 2020 contact op met louis.de.nys@groepspraktijkheirnis.be.

 • 17-02-2020: Secretariaatsmedewerker gezocht voor huisartsenpraktijk in Wondelgem

Praktijk De Linde, gelegen in de Dikkelindestraat 156 te Wondelgem, zoekt versterking voor het secretariaat (16-20 uur per week). De praktijk bestaat uit 3 huisartsen en 1 HAIO.

Bij interesse graag contact nemen via huisartsen.delinde@gmail.com of telefonisch op 09/258.14.14

 • 06-02-2020: Huisarts gezocht voor praktijk Artsen Helios

Wegens pensionering en groei van de praktijk zoeken Artsen Helios een derde huisarts of een HAIO. Je komt terecht in een recent vernieuwde prakijk, als collega van dr. Helena Maryns en dr. Lien Eeckhaut. De praktijk heeft momenteel een patiëntenstop, maar er komen weklijks telefoontjes binnen van nieuwe patiënten. Snelle groei gegarandeerd dus.

Meer info op de website van de praktijk: https://www.artsenhelios.be/nl/vacature/

 • 31-01-2020: Enthousiaste collega gezocht voor zwangerschapsvervanging in Zelzate

​Groepspraktijk Sassevaert in Zelzate zoekt een enthousiaste collega voor een zwangerschapsvervanging in de periode juni 2020 (of eventueel ook vroeger) tot en met september 2020, met vrijblijvende mogelijkheid om te associëren gezien groeiend patiëntenbestand.

Enkele troeven: uren zelf vrij te bepalen, voltijds secretariaat, Impulseo-gebied, beperkt aantal huisbezoeken.

Interesse of vragen? Neem dan contact op via sassevaert@gmail.com, 09/3459776 of 0477/530985.​

 • 20-01-2020: Nieuwe vaste collega gezocht voor bloeiende praktijk in Melle

"Momenteel werken we aangenaam samen met drie vaste artsen en twee haio’s. We wensen verder te werken met vier vaste artsen en één haio vanaf oktober 2020. We zijn een groeiende praktijk in een gemeente aan de rand van Gent, met een zeer diverse patiëntenpopulatie. We hechten veel belang aan een warme samenwerking met goede balans tussen werk en privé. Meer dan voltijds secretariaat door twee praktijkassistenten. Alle raadplegingen zijn op afspraak (met online agenda). Huisartsen-arme zone (dus recht op impulseo-premie). Wachtgebied Gent / Scheldekracht met wachtposten. EMD: Health One."

Meer informatie: dokter.deruytter@elsdries.be, www.elsdries.be 

 • 16-01-2020: Huisartsenpraktijk Lochristi/Beervelde zoekt enthousiaste, dynamische collega om het team te versterken.

Wegens de sterke instroom van nieuwe patiënten en het pensioen van enkele huisartsen in de regio willen we ons team uitbreiden. Ons aanbod houdt onder meer in: 2 modern ingerichte praktijken gelegen in centrum Lochristi en centrum Beervelde (prioritaire zone Impulseo I), erg gevarieerde patiëntenpopulatie en pathologie, EMD (Care Connect), elektronische agenda (Introlution) waar patiënten online afspraken kunnen maken. We beschikken over een ondersteunend secretariaat en er is wekelijks praktijkoverleg met het volledige team. Wachtpost Scheldekracht.

Voltijds of deeltijds werken is bespreekbaar en elke arts heeft recht op een vaste vrije namiddag en 35 dagen verlof.

Interesse? Mail naar info@hapkapelleken.be of bel naar de praktijk 09/355 77 61.

 • 16-01-2020: Een duopraktijk in Gentbrugge zoekt een enthousiaste huisarts voor samenwerking en associatie!

Je komt terecht in een gloednieuw, modern ingericht praktijkgebouw met 3 consultatieruimtes. Gevarieerde patiëntenpopulatie in stedelijk gebied. Werkschema overeen te komen met aandacht voor work-life balance. EMD met HealthOne, online afsprakensysteem. Goed georganiseerde wachtdienst via de wachtposten in Gent. Bij interesse contacteer sarahdelanghe@hotmail.com of 0473635384.​

 • 17-12-2019: Zijn er collega-huisartsen die graag dagwachten op de wachtpost opsplitsen in halve shiften? Stuur gerust een mailtje. De HVG zou deze artsen dan met elkaar in contact kunnen brengen.