Co-artsen

Een CO-ARTS wil er staan voor een collega als die het even moeilijk heeft, als de work-life balans niet meer klopt, als de praktijkorganisatie niet loopt zoals het hoort, …

Hierbij zal de co-arts geen behandelend arts worden van de collega, maar deze vertrouwenspersoon zal een luisterend oor bieden en helpen met zoeken waar de collega het best terecht kan met zijn/haar probleem. Evengoed wil de co-arts binnen zijn kring thema’s als zelfzorg, preventie van burn-out, herkennen van stresssignalen bij jezelf, … op de (opleidings)agenda plaatsen.

In bijlage vindt u de volledige functieomschrijving van een co-arts terug, opgesteld door Doctors4Doctors, in samenwerking met Domus Medica.

Ondertussen zijn er al 31 artsen opgeleid tot co-arts. Binnen de Huisartsenvereniging Gent zijn dat de volgende artsen:

Dr. Vera De Vleesschauwer

Dr. Hans Taragola

Dr. Dieter Vercammen

Indien u zelf interesse heeft om de opleiding tot co-arts te volgen. Neem dan contact op met het bestuur van de HVG.

 

ARTS IN NOOD?

Kampt een arts met psychische problemen maar is de stap naar hulp moeilijk te zetten? Om de drempel naar hulp te verlagen, is eind 2016 ARTS IN NOOD opgericht. ARTS IN NOOD beschikt, verspreid over het ganse land, over een team van collega’s artsen, vertrouwensartsen, die naar uw verhaal luisteren en u graag begeleiden en oriënteren naar adequate professionele hulp.

Contact opnemen met ARTS IN NOOD?