Wijkgerichte gezondheidspromotie

Op deze pagina kan u terugvinden welke wijkgerichte gezondheidsprojecten er georganiseerd worden. De projecten worden georganiseerd door de gezondheidspromotoren van de wijkgezondheidscentra en zijn gesubsidieerd door de stad Gent. De projecten gaan meestal door op een neutrale locatie binnen de wijk. De lessen staan open voor alle inwoners van de wijk.

Er worden laagdrempelige beweeglessen georganiseerd in volgende wijken:

 • Bloemekenswijk
 • Sint-Amandsberg centrum
 • Nieuw Gent
 • Watersportbaan
 • Brugse Poort
 • Muide
 • Sluizeken - Tolhuis - Ham
 • Rabot
 • Ledeberg

Interregionaal

Ook in 2018 kun je leren fietsen in je wijk in 10 lessen. Kies de fietslocatie uit die je het beste past en schrijf je in! Alle info in de folder 'Fietslessen 2018' in bijlage.

Wilt u starten met bewegen en rustig uw conditie opbouwen? Een uurtje bewegen in uw eigen wijk voor een halve euro? Dat kan! Er zijn beweeglessen voor gemengde groepen en er zijn lessen uitsluitend voor vrouwen, ongeacht leeftijd of conditie. Alle info in de folder 'Beweeglessen 2018-2019'.

Regio Brugse Poort

In de wijk Brugse Poort worden ook een heel aantal sport- en bewegingslessen ingericht, gebundeld in de brochure in bijlage 'Sporten en bewegen in de Brugse Poort'. In de brochure vind je een divers, betaalbaar aanbod van sport- en beweegmogelijkheden terug. Van yoga tot balsport, van wandelen tot zwemmen, voor oud en jong, zowel losse lessen als jaarreeksen… Voor elk wat wils!

Regio Gentbrugge-Ledeberg (Via WGC Botermarkt, zie ook 'nieuwsbrief november 2018' in bijlage)

Bewegen (info: gezondheidspromotie@wgcbotermarkt.be)
Wekelijks 3 beweeglessen in De Knoop (dinsdagnamiddag van 13u50-14u50 en donderdagavond van 19u-20u (actieve beweegles) en 20u15-21u15 (rustige beweegles) 
 
Voeding (info: voedingsdeskundige@wgcbotermarkt.be)

 • Bokaal Lokaal (zie ook onderstaande flyer): kookworkshops rond verschillende thema’s (telkens op dinsdag van 9u30-12u): diabetes op 11/12/2018, gezonde gezinsvoeding op 12/02/2019, betaalbaar vegetarisch op 9/04/2019, wereldse salades op 11/06/2019 (op De Standaertsite), 2€/sessie.
 • Project Ratatouille: kook- en praatgroep rond gezonde voeding en opvoeding voor jonge gezinnen. (Dit jaar gaat de 3e editie door in samenwerking met WGC de Punt, deze keer gaan de sessies door in De Porre) – gratis.

Wijkgezondheidscentrum Botermarkt: Signaalfunctie/referentiepunt

We zijn vertegenwoordigd in verschillende overleggen en proberen zoveel mogelijk voeling te houden met de wijk en signalen op te vangen. Maar hoe meer mensen meedenken, hoe beter. Dus als jullie zaken opmerken waar iets mee moet gebeuren, maar niet direct weten wie hierover aan te spreken, dan mag dit ook steeds aan ons worden doorgegeven en we bekijken wat we hiermee kunnen aanvangen.