Praktijknieuws

Eén van de opdrachten van het Comité voor de Evaluatie van de Medische Praktijk inzake Geneesmid­delen is het organiseren van consensusver­gaderingen die bedoeld zijn om de medische praktijk inzake geneesmiddelen in een bepaalde sector te evalueren en om aanbevelingen te formuleren ten behoeve van alle voorschrijvende artsen.

Stad Gent biedt i.s.m. RADAR (netwerk geestelijke gezondheid voor kinderen en jongeren Oost-Vlaanderen) dit najaar enkele gratis workshops aan voor iedereen die werkt met of voor jongeren en extra handvaten wil rond een aantal thema’s die linken aan het welzijn van jongeren.

Alles over BOV voortaan op bewegenopverwijzing.be

De website bovregiogent.be werd stopgezet. Vanaf nu vindt u alle info over Bewegen op Verwijzing (BOV) terug op bewegenopverwijzing.be

De wachtpostcommissie voor huisartsenwachtpost Scheldekracht. Wie zijn ze, wat doen ze en wat kunnen ze voor u betekenen?

Na de heropstart van de Bevolkingsonderzoeken Baarmoederhals- en Dikkedarmkanker op 11 mei gaat nu ook het Bevolkingsonderzoek Borstkanker gefaseerd terug van start.

In dit advies van de HGR leest u meer over de vaccinatie tegen seizoensgebonden griep (i.k.v. covid-19) en welke bevolkingsgroepen prioritair moeten worden gevaccineerd.

Op 23 juni is het dag van de mantelzorg. Om die mensen in de bloemetjes te zetten, heeft Stad Gent een actie op poten gezet. Van 25 mei tot 10 juni kan iedereen, ook huisartsen, mantelzorgers uit Gent nomineren voor een verwenmoment.

Heeft u een patiënt die aan het rouwen is in deze coronatijden en nood heeft om hier met een professional over te praten? Dan kan deze terecht voor een gratis (telefonisch of digitaal) gesprek bij een vrijwillig psycholoog, therapeut of rouwbegeleider!

Zit je als hulpverlener even vast en weet je niet goed hoe je jouw patiënt met zelfmoordgedachten het best kan helpen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met het suïcidepreventieteam van CGG Eclips. Zij helpen graag met advies op maat.

Het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker en het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker worden terug opgestart. De heropstart van het Bevolkingsonderzoek Borstkanker wordt voorbereid.

Pagina's

Subscribe to Praktijknieuws