Nieuws

Mensen met dementie én hun mantelzorgers kunnen voortaan terecht in het Inloophuis Dementie in buurtcentrum De Vaart in Gentbrugge. Heb je een patiënt die mantelzorger is en ondersteuning of uitleg nodig heeft? Of een patiënt die net de diagnose heeft gekregen? Verwijs dan door om langs te komen.

Op woensdag 29 maart om 20u organiseert de HVG een interactieve kennismakingsavond voor alle jonge huisartsen en haio's (t.e.m. 35 jaar). Het wordt een boeiende avond vol interessante ontmoetingen, verrassingen en lekkers.

Welkom op de website van de Huisartsenvereniging Gent. De website is een belangrijk communicatie-instrument die de dienstverlening naar onze leden ondersteunt. Ze draagt ook bij aan de transparanti

Op woensdagavond 13 april organiseren we het allereerste muziekfestival door en voor Gentse huisartsen: HVG's Got Talent. Vanaf 19u zijn u en uw partner heel de avond welkom in de Centrale om uw collega's muzikaal aan het werk te zien!

Tijdens de jubileumeditie van de Week van de Valpreventie zal in 2016, net zoals in 2015, alle aandacht gevestigd worden op slaapmedicatie: ‘Van slaappillen kan je vallen. Praat erover met je arts’. De 5de editie van de Week van de Valpreventie vindt plaats van 18 tot en met 24 april 2016. Aan alle organisaties en hulpverleners wordt gevraagd om valpreventie in de kijker te zetten!

Voor een doctoraatstudie is men op zoek naar enkele proefpersonen met actuele nek- en/of hoofdpijnklachten. Aan de hand van een grootschalig onderzoek wil men de dominante oorzaak van hun klachten nagaan, met als uiteindelijke doel: een meer efficiënte diagnostiek en aanpak van nek- en hoofdpijn.

Een verpleegkundige kan een essentiële rol opnemen binnen een huisartsenpraktijk en een meerwaarde betekenen voor de patiënten binnen de eerstelijnszorg. Op 19 februari start voor de tweede keer een postgraduaat voor verpleegkundigen in de huisartsenpraktijk. Bent u kandidaat om een verpleegkundige stage te laten lopen in uw praktijk?

Heb je als eerstelijnshulpverlener te maken met gezinnen die problemen hebben met het opvoeden en opgroeien van hun kinderen of met kinderen/jongeren die dreigen in problemen te komen? Dan is deze oproep tot samenwerking iets voor jou!

U kon tot 31 oktober 2017 een aanvraag indienen voor de geïntegreerde praktijkpremie huisartsgeneeskunde 2016, het 1e toepassingsjaar. Op vraag van verschillende huisartsen is er echter beslist om voor 2016 uitzonderlijk nog aanvragen te aanvaarden tot en met 12 januari 2018.

Zeldzame ziekten zijn aandoeningen die voorkomen bij minder dan 1 op de 2.000 mensen. Ze worden vaak niet herkend of pas laat gediagnosticeerd. Hiervoor werd nu een multidisciplinair netwerk opgericht waarbinnen de nodige expertise aanwezig is.

Pagina's

Subscribe to Nieuws