Bevolkingsonderzoek

Masterstudente Silke Cauwelier (UGent) onderzoekt hoe digitale tools kunnen worden ingezet om taalbarrières in de zorgsector te slechten. Vul je haar enquête in?

Laatstejaarsstudent Voedings- en Dieetkunde Leen Haegemans (Thomas More Hogeschool) heeft een missie: ze wil de behandeling van prikkelbare darm syndroom verbeteren.

Huisartsen werken steeds vaker samen met verpleegkundigen en praktijkassistenten in de eerstelijnszorg. Maar hoe voelen ze zich bij deze nieuwe samenwerkingsverbanden? Twee masterstudenten zoeken antwoorden op deze vragen.

Huisarts-in-opleiding Marie Lambert (UGent) voert onderzoek naar de manier waarop huisartsen en tandartsen moeilijke patiëntencontacten beleven. Vul je haar vragenlijst in?

Sciensano, het vroegere Wetenschappelijk Instituut van Volksgezondheid, voert een studie uit naar de kennis, attitudes en praktijken van huisartsen (HA) op het gebied van infectiepreventie en -controle (IPC) in Belgische woonzorgcentra (WZC). Sciensano rekent op jouw medewerking.

De Gentse ziekenhuizen evolueren naar steeds meer heelkundige ingrepen via de dagkliniek. De verdere opvolging thuis is daarop nog niet voorbereid. Enkele Gentse specialisten slaan alarm en willen de mening horen van de Gentse huisartsen.

Steeds meer patiënten worden verzorgd via het dagziekenhuis. Dit houdt in dat ze na een ingreep of onderzoek binnen de 24 of 48 uur reeds ontslagen worden en doorgaans nog verdere verzorging en/of opvolging nodig hebben.

Hoe sta jij als huisarts tegenover fysieke activiteit tijdens de kankerbehandeling? Die vraag vormt de leidraad van het onderzoeksproject ‘Moving Cancer Care’. De initiatiefnemers van de Arteveldehogeschool stellen momenteel een focusgroep van huisartsen samen. Doe je mee?

Dr. Maik Van der Auwera (VUB) onderzoekt hoe het gesteld is met het vertrouwen in de eigen klinische vaardigheden van huisartsen bij het herkennen, communiceren en omgaan met suïcidale (jong)volwassenen (16-29).  Vul je zijn enquête in?

UGent en UZ Gent zoeken proefpersonen om na te gaan of chocolade goed is voor je bloedvaten.

Pagina's

Subscribe to Bevolkingsonderzoek