januari 2018

Volg op www.e-learninghealth.be de zeer nuttige e-learning "Veilig minder antibiotica? Ontdek hoe!". Deze training van slechts 10 minuten is ook interessant voor u!

Op 09/12/2017 had het CRAGT-symposium plaats met als titel 'Gluren bij de buren: ervaringen uit het ziekenhuis en de woonzorgcentra'. Hier kan u alle presentaties terug vinden.

Heb je als eerstelijnshulpverlener te maken met gezinnen die problemen hebben met het opvoeden en opgroeien van hun kinderen of met kinderen/jongeren die dreigen in problemen te komen? Dan is deze oproep tot samenwerking iets voor jou!

Een verpleegkundige kan een essentiële rol opnemen binnen een huisartsenpraktijk en een meerwaarde betekenen voor de patiënten. Wil u graag meer info over wat een verpleegkundige kan betekenen voor uw praktijk? Of wil u met uw praktijk graag als stageplaats fungeren? 

Karus, toonaangevend in de geestelijke gezondheidszorg, onder die naam en slagzin engageren Psychiatrisch Centrum Caritas te Melle en het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Camillus te Sint-Denijs-Westrem zich vanaf januari 2018 als (fusie)ziekenhuis voor een samenleving waarin mensen met psychische en en psychiatrische kwetsbaarheden een volwaardige plaats kunnen innemen.

Voor een doctoraatstudie is men op zoek naar enkele proefpersonen met actuele nek- en/of hoofdpijnklachten. Aan de hand van een grootschalig onderzoek wil men de dominante oorzaak van hun klachten nagaan, met als uiteindelijke doel: een meer efficiënte diagnostiek en aanpak van nek- en hoofdpijn.

ReumaNetsamen organiseert info- en ontmoetingsmomenten met ervaringsdeskundigen en specialisten voor mensen met reuma en een kinderwens en/of kind(eren). Wilt u als huisarts en vertrouwenspersoon dit bekendmaken bij patiënten die hiervoor in aanmerking komen?

Het Praatcafé Dementie wil dementie bespreekbaar maken en familie en vrienden van personen met dementie bijeenbrengen. Verwijs gerust patiënten en hun familieleden door naar deze interessante bijeenkomsten!

Als Gentse huisartsenvereniging wensen we graag te reageren op het persbericht van het BVAS gepubliceerd in Knack online op 22/01/2018. De Raad van Bestuur betreurt de gebruikte taal en voelt zich geroepen om te reageren via de pers, gezien er in de Gentse context geen probleem is met zorgcontinuïteit voorzien door de medische huizen en de HVG álle huisartsen verenigt uit elke mogelijke praktijkvorm.

Doe mee aan een onderzoek naar ‘Het gebruik van sociale tolken en interculturele bemiddelaars voor anderstalige patiënten in de huisartsenpraktijk in Vlaanderen en Brussel’. Het invullen van deze korte enquête duurt slechts 5 minuten.

Twee masterstudenten 'Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen' aan Universiteit Gent willen peilen naar de kennis, diagnostiek en eventuele doorverwijzing van kinderen met milde neuro-motorische ontwikkelingsstoornissen in de huisartspraktijk. Deze bevraging neemt slechts 3 minuten in beslag.