november 2016

De onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde van VUB & UGent zoekt huisartsen voor het onderzoek over voorafgaande zorgplanning in de huisartsenpraktijk. Wilt u meewerken aan dit belangrijk onderzoek en training krijgen in VZP gesprekken?

Op zondag 18 december vindt de volgende Midwinternachtrun plaats. Zin om mee te lopen met de Gentse huisartsen? Schrijf u en uw collega's nu in!

Malnutritie bij de geriatrische patiënt in de thuiszorg, een vaak voorkomend maar nog steeds onderschat probleem. Wat is de visie van huisartsen over deze problematiek? Geef uw mening via deze beknopte enquête.

Wilt u graag bijleren over de behandeling van orale oncolytica en de begeleiding ervan? Heeft u interesse in het uittesten en evalueren van een e-learning pakket? Doe dan mee aan dit interessant onderzoek!

Sinds 1 juli gebeuren de aanvragen bij de DG Personen met een handicap volledig digitaal. Op aandringen van Domus Medica wordt de persoon met een handicap bij het indienen van zijn aanvraag gevraagd om achteraf contact op te nemen met de behandelende arts. Hoe dit nieuwe proces verloopt, vindt u terug in deze workflow.

De Vakgroepen Huisartsgeneeskunde bieden u graag een uitzonderlijk programma aan voor uw LOK/navorming in het kader van de interuniversitaire bewustmakingscampagne: “U bent toch ook Stagiair(e) geweest?”. Kies uw vorming uit meer dan 80 interessante onderwerpen.

Wat vinden huisartsen belangrijk bij het doorverwijzen naar een ziekenhuis of specialist? Geef uw mening via deze korte enquête.

Dankzij het project ‘Bewegen op Verwijzing’ (BOV) kunnen huisartsen binnenkort patiënten met een verhoogd gezondheidsrisico doorverwijzen naar een beweegcoach, of ‘BOV-coach’.