juni 2016

De nationale raad heeft een nationaal meldpunt van agressie tegen artsen opgericht.

Vanaf juni 2016 krijgen de huisartsen door het UZ alle uitslagen van de cervixuitstrijkjes doorgestuurd en niet alleen van de positieve.

Op 25 april was het Wereld Malariadag. Er worden successen geboekt in de strijd tegen malaria.

Denk je eraan om te stoppen met roken? Kom dan op 16 juni naar de infosessie ‘Wat als je nu echt stopt met roken?’ die doorgaat in het Stadhuis om 19u30 (onthaal vanaf 19u).

Het Nationaal MS Centrum werkt dit jaar aan een zorgstrategisch plan, waarin de visie en strategische doelstellingen voor de komende vijf jaar geformuleerd worden.

De HVG is op zoek naar artsen die de rol van wachtverantwoordelijke op zich willen nemen.

Een elektronisch preoperatief formulier is vanaf 1 juni 2016 beschikbaar voor de huisarts in het EMD.

Er worden artsen gezocht voor het uitvoeren van drugstests op vraag van gedetineerden.

Hieronder vindt u meer informatie over het nieuwe kortverblijf in het woonzorgcentrum Leiehome en een overzicht van openstaande vacatures voor coördinerende en raadgevende artsen (CRA's).

U heeft ongetwijfeld al iets opgevangen over de reorganisatie van de eerstelijnszorg in Vlaanderen. Momenteel worden belangrijke knopen doorgehakt over de geografische afbakening van de zorgregio’s. Uw mening is belangrijk! Laat van u horen.

In het verlengde van het recente rapport van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) wensen de partners van Functie 1 van GGZ-netwerk Het PAKT zich, hopelijk samen met velen onder u, uit te spreken over de meervoudige betekenis van de ELP-functie.  Ondertekent u mee?