augustus 2014

De nieuwe groeicurven maken het mogelijk om de groei van het jonge kind op een nog accuratere manier op te volgen op de consultatiebureaus van Kind en Gezin. Enerzijds ligt de nadruk op het belang van longitudinale opvolging van de groei door deze te vergelijken met hoe kinderen van die leeftijd in de populatie groeien. Anderzijds wordt er gekeken naar de groei op de verschillende curven onderling. 

Bericht aan artsen over de huidige afspraken ivm. de vaccinatie van prematuur geboren baby’s en kinderen met een laag geboortegewicht. Een samenwerking met de behandelende arts is noodzakelijk aangezien het voor deze kinderen aanbevolen vaccinatiemoment van 13 maanden niet binnen het consultschema van Kind en Gezin past.

Het LMN gaat in gesprek met alle LOK-verantwoordelijken in de Gentse regio (Gent-Destelbergen-Melle-Merelbeke) om de wisselwerking tussen het LMN en de LOK’s te bevorderen.

Er is recent een boek (derde editie) uitgebracht voor gezondheidswerkers die in crisissituaties met anderstaligen worden geconfronteerd. 

Het Therapiehuis Sint-Denijs-Westrem plant in het najaar verschillende interessante opleidingen voor patiënten.

Op 5 november organiseert het Steunpunt Milieu en Gezondheid samen met de huisartsenvereniging Gent een infomoment over het humaan biomonitoringsonderzoek in de Gentse Kanaalzone, specifiek voor huisartsen. Binnenkort worden immers de resultaten bekendgemaakt van dit onderzoek, en vragen over persoonlijke resultaten komen vaak terecht bij de huisarts.