Lente Congres van Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie

Datum: 
za, 21/04/2018 (Hele dag)
Omschrijving: 

De Royal Belgian Society for Plastic Surgery nodigt u en uw partner uit op het lente congres te Ieper.

Het congres staat in het teken van de herdenking van het einde van de eerste Wereldoorlog, dit jaar 100 jaar geleden. De statige Sint-Jacobskerk te Ieper is onze unieke locatie waar het congres plaats vindt en is gelegen naast de “Kazematten” en vestingen waar de lunch zal plaats vinden.

De topics van de meeting staan in het teken van de “Groote Oorlog” dewelke vier jaar gewoed heeft in de Westhoek maar zullen ons ook herinneren aan de hedendaagse internationale conflicten met voordrachten van buitenlandse collegae chirurgen die hun ervaringen meegemaakt op het front in Afghanistan, Irak en Syrië zullen delen. De Eerste Wereldoorlog zorgde eveneens voor een doorbraak in de plastische en reconstructieve chirurgie. Nieuwe technieken werden geïntroduceerd om de complexe oorlogstrauma’s te behandelen waarbij dikwijls de verbeelding en het innovatieve inzicht van de chirurg doorslaggevend was.
Daarnaast brengen we boeiende voordrachten en discussies over de huidige stand van zaken inzake de lipofilling techniek en het onderzoek hieromtrent evenals een update over de problematiek van het implantaat-gerelateerde ALCL.

Diezelfde avond is een Last Post ceremonie voorzien onder de Menenpoort, het belangrijkste herdenkingsmonument van de streek waar dagelijks de Last Post wordt geblazen ter herinnering aan de vele gesneuvelden.

U bent hier uiteraard van harte op uitgenodigd evenals op het diner na de ceremonie.

Voor meer informatie en inschrijvingen kunt u terecht op de website van de Belgische Vereniging op www.rbsps.org of mail naar secretary@rbsps.org.

Toegankelijkheid: 
Public - accessible to all site users
Type activiteit: 
Congres