Infosessie Socio-professionele re-integratie

Datum: 
do, 14/09/2017 - 13:30
di, 03/10/2017 - 10:30
Omschrijving: 

De cel Socio-Professionele Re-Integratie van het RIZIV zal binnenkort in het UZ Gent 2 informatiesessies geven over de mogelijkheden en kansen van een socio-professionele re-integratie voor arbeidsongeschikte of invalide personen die opnieuw stappen naar werk willen zetten:

  • Donderdag 14/09/2017 van 13u30 – 15u ~ Zaal DONOMA, ingang 74, route 770
  • Dinsdag 03/10/2017 van 10u30 – 12u ~ Zaal CONFERENTIEZAAL, ingang 40, route 402

Regelmatig komt u als hulpverlener in contact met patiënten die, omwille van gezondheidsredenen, niet meer in staat zijn hun oorspronkelijk beroep uit te oefenen of niet over de nodige ervaring of kwaliteiten beschikken om een nieuw beroep uit te oefenen. Dit betekent echter niet dat er voor hen geen oplossingen bestaan om in de toekomst stappen naar werk te zetten. Een socio-professionele re-integratie biedt de mogelijkheid aan competenties te verwerven of te actualiseren met het oog op een terugkeer naar de arbeidsmarkt, aangepast aan hun gezondheidstoestand en rekening houdend met de resterende capaciteit tijdens of na hun ziekte.

Tot op heden stelt het RIZIV vast dat de kansen, mogelijkheden en diensten aangeboden door het RIZIV in het kader van een socio-professionele re-integratie onvoldoende gekend zijn. Het RIZIV financiert verschillende oriënteringen, begeleidingen en opleidingen voor arbeidsongeschikte of invalide personen om de terugkeer naar de arbeidsmarkt te bevorderen. Met deze infosessies wil men professionals binnen de gezondheidssectorons zo goed mogelijk te informeren.

In afwachting kan u reeds informatie terugvinden over de socio-professionele re-integratie op de site van het RIZIV: Socio-professionele re-integratie - RIZIV

Voor meer informatie of inschrijven, contacteer:

karen.vanthielt@riziv.fgov.be of 02/739.70.31

 

 

Toegankelijkheid: 
Public - accessible to all site users
Type activiteit: 
Infosessie