Gratis webinar: psychologische ondersteuning bij gendervariante kinderen en jongeren

Datum: 
do, 03/12/2020 - 09:00
Omschrijving: 

Het Centrum voor Seksuologie en Gender van het UZ Gent en de Dienst Welzijn en Gelijke Kansen van de Stad Gent nodigen je uit voor een webinar over psychologische ondersteuning bij gendervariante kinderen en jongeren.

Vraag jij je soms af hoe je omgaat met kinderen en jongeren die in de knoop liggen met hun genderidentiteit? In deze studiedag geven psychologen van het Centrum voor Seksulogie en Gender praktische handvaten waarmee je zelf aan de slag kan in de consultaties.

De studiedag is gratis en richt zich tot professionele hulpverleners.

Schrijf je nu alvast in. De link naar de online webinar ontvang je later nog.

 

PROGRAMMA

9.00 uur: Onthaal door Astrid De Bruycker, schepen van Welzijn en Gelijke Kansen

9.05 uur: Inleiding door prof. Els Elaut

Els Elaut is coördinator van het Centrum voor Seksuologie en Gender UZ Gent. Zij stelt de werking van het centrum voor. Hierbij schetst ze ook wat de ambulante zorg kan betekenen voor (trans)genderzorg en vice versa.

9.20 uur: State of the art door prof. dr. Karlien Dhondt

Karlien Dhondt is kinder- en jeugdpsychiater en coördineert het kinder- en jongerenteam van het Centrum voor Seksuologie en Gender. Zij zal een overzicht geven van de bestaande literatuur, en vertellen hoe onze interdisciplinaire zorg zich organiseert.

10.05 uur: pauze

10.20 uur: 'Werken met gendervariante kinderen en jongeren' door Robin Heyse en Gaia Van Cauwenberg

De kinderpsychologen schetsen per leeftijdscategorie hoe zij in de consulaties te werk gaan. Wat bespreken ze en hoe doen ze dit? Op welke manier worden scholen en ouders hierbij betrokken?

13.00 uur: einde

Toegankelijkheid: 
Public - accessible to all site users
Labels: 
Transgender
Type activiteit: 
Webinar