GDPR op maat van huisarts en apotheker

Datum: 
wo, 16/05/2018 - 20:15
Omschrijving: 

Op 14 april 2016 keurde de Europese Unie een verordening goed voor een algemene gegevensbescherming. Deze Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook bekend als General Data Protection Regulation (GDPR), wordt toegepast vanaf 25 mei 2018. Als zorgverlener heeft dit ook impact op uw dagelijkse praktijk, tijd dus voor een update.

In een algemene inleiding geeft dr. Hilde Philips een introductie bij enkele basisprincipes: waarover gaat het, waarom is het nodig in uw praktijk, toelichting bij enkele begrippen, take home messages, eenvoudige maatregelen en wat wordt er verwacht tegen 25 mei.

Nadien behandelen twee sprekers vanwege de artsen en apothekers de praktijk aan de hand van enkele concrete casussen: hoe communiceer je over patiënten met andere zorgverleners, wie heeft allemaal toegang tot uw bestanden, hoe deel je info... Verder krijgt u toelichting bij een voorstel van gegevensregister en een beslisboom bij datalekken. Uiteraard is er voldoende tijd voorzien voor vraagstelling en netwerken.

16/5 20.15u: Sint-Martens-Latem (te KOVAG) (Kortrijksesteenweg 157, 9830 Sint-Martens-Latem)

Het is mogelijk om deze sessie te volgen vanop afstand dmv. streaming. Streamen geeft de mogelijkheid om van thuis uit te volgen en u kan real time vragen stellen.

Deelname is gratis voor leden van HVG en KOVAG. U kan hier inschrijven.

Toegankelijkheid: 
Public - accessible to all site users
Type activiteit: 
Infosessie