GDPR op maat van huisarts en apotheker

Datum: 
wo, 16/05/2018 - 20:15
Omschrijving: 

Op 14 april 2016 keurde de Europese Unie een verordening goed voor een algemene gegevensbescherming. Deze Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook bekend als General Data Protection Regulation (GDPR), wordt toegepast vanaf 25 mei 2018. Als zorgverlener heeft dit ook impact op uw dagelijkse praktijk, tijd dus voor een update.

In een algemene inleiding geeft dr. Hilde Philips een introductie bij enkele basisprincipes: waarover gaat het, waarom is het nodig in uw praktijk, toelichting bij enkele begrippen, take home messages, eenvoudige maatregelen en wat wordt er verwacht tegen 25 mei.

Nadien behandelen twee sprekers vanwege de artsen en apothekers de praktijk aan de hand van enkele concrete casussen: hoe communiceer je over patiënten met andere zorgverleners, wie heeft allemaal toegang tot uw bestanden, hoe deel je info... Verder krijgt u toelichting bij een voorstel van gegevensregister en een beslisboom bij datalekken. Uiteraard is er voldoende tijd voorzien voor vraagstelling en netwerken.

16/5 20.15u: Sint-Martens-Latem (te KOVAG) (Kortrijksesteenweg 157, 9830 Sint-Martens-Latem)

Accreditering werd aangevraagd! Deelname is gratis voor leden van HVG en KOVAG. U kan hier inschrijven.

 

Het is ook mogelijk om deze sessie te volgen vanop afstand dmv. live streaming op de KOVAG Facebookpagina of Youtube ‘Kanaal Eerstelijn’. Streamen geeft de mogelijkheid om van thuis uit te volgen en u kan real time vragen stellen.

HOE? Door op 16/05 omstreeks 20u30 naar de KOVAG Facebookpagina of naar het Youtubekanaal 'Kanaal Eerstelijn' te surfen. Daar zal de live stream verschijnen, en gevolgd kunnen worden. 

WAT HEB JE NODIG? Internet om via je Facebookprofiel of via het Youtubekanaal 'Kanaal Eerstelijn' te kunnen volgen. Meer informatie op www.kovag.be.

BEN JE GEEN FACEBOOKGEBRUIKER? Je kan altijd een profiel aanmaken en dit meteen weer verwijderen na de live-stream. Of je kan volgen via Youtube. Uiteraard is er via Youtube geen chat-mogelijkheid.

Mensen die van thuis uit meevolgen zullen vragen kunnen stellen aan de sprekers via Facebookchat. Uiteraard is overleg met andere collega's of een babbel achteraf dan niet mogelijk :-).

Ben je al ingeschreven voor de infoavond maar wens je liever thuis via de livestream te kijken? Schrijf je dan uit door een mailtje te sturen naar elien.stevens@hvg.be.

 

Toegankelijkheid: 
Public - accessible to all site users
Type activiteit: 
Infosessie