Updates over wachtposten Gent en Scheldekracht

Wilt u op de hoogte zijn van alle nieuws rond de wachtposten in Gent en Scheldekracht? Hieronder vindt u een korte update!

 

 

 

 

Wachtpost Baudelo

 • Op 1 juli sluit de wachtpost Baudelo definitief zijn deuren. Maar ook de HVG moet verhuizen! Onze verhuisdatum is 1 augustus. Waar we naartoe gaan, is nog niet formeel bevestigd maar waarschijnlijk wordt het het Groot Begijnhof 14 in Sint-Amandsberg.
 • U heeft misschien ook gelezen in de krant dat de gebouwen aan het Baudelopark vanaf september ingenomen worden door het schooltje De Triangel. Lees het artikel op De Standaard. Door de misleidende titel van het artikel "Ziek in het weekend? Ga naar de huisarts in het ziekenhuis" zouden mensen verkeerdelijk kunnen denken dat alle wachtposten sluiten, maar uiteraard blijven de wachtposten Martelaarslaan en Gentbrugge open. Deze worden zelfs versterkt met de artsen en chauffeur uit de wachtpost Baudelo. In de toekomst zullen de Gentse huisartsenwachtposten dan verhuizen naar ziekenhuissites. 
   

Goedkeuring Riziv

 • Vanaf 1 oktober gaan we in zee met een externe vervoersfirma 'Medics at home'. Het is een lokale firma die nauw aansluit bij onze huidige werking. Onze huidige geïnteresseerde chauffeurs kunnen ook solliciteren bij Medics at home. 
 • Het RIZIV heeft ook een nieuw telefoon- en IT-netwerk goedgekeurd. 
   

Wachtpost Scheldekracht

 • Gezien de huisartsen van Merelbeke ook 'ja' stemden, is de oprichting van een wachtpost in de regio Scheldekracht nu in volle voorbereiding: er is een stuurgroep opgericht, de verbouwingswerken in ASZ Wetteren starten binnenkort, we werven een nieuwe coördinator aan voor die regio, …
 • Vanaf de opening zal ook het nummer 1733 geïntroduceerd worden als algemeen oproepnummer voor de huisarts van wacht. Ook in Gent willen we het nummer 1733 bekendmaken, wel voorlopig nog enkel met doorschakeling (nog geen triage) = ons onthaal zal de telefonie nog behandelen.
   

Volg alle nieuwtjes over de wachtposten op de voet via dit kanaal of via de nieuwsbrief!