Ronde tafel HVG

Op donderdag 14 november organiseert de HVG, i.s.m. CAW Gent en vzw Nieuw Gezin, een ronde tafel met als thema 'Hoogconflictueuze echtscheidingen en de rol van de huisarts hierin'. Het is de bedoeling om ervaringen te delen, gezamenlijke knelpunten te duiden en op basis hiervan ook de ondersteuning van jou als huisarts (o.a. met vorming) te optimaliseren. Wij zijn alvast benieuwd naar jouw inbreng!

 

De bedoeling van dit gesprek is om zicht te krijgen op hoe huisartsen het werken met conflictueuze echtscheidingssituaties ervaren, hoe ze hiermee omgaan en welke noden ze nog ervaren

Meer specifiek zouden volgende vragen aan bod komen:

  • Op welke manieren worden huisartsen betrokken bij een scheidingsconflict? Welke problemen ervaren huisartsen bij scheidingssituaties?
  • Wat zou helpend kunnen zijn in je werk in deze situaties? Waar heb je nood aan om makkelijker in te spelen op deze situaties? (bv. kennis over wat mag en niet mag volgens de wet, zicht op scheidingsaanbod voor ouders en/of kinderen, ...)
  • Waar maak je momenteel gebruik van om je te ondersteunen? Waar kan je terecht bij vragen? Heb je zelf voorbeelden van goede tools/instrumenten?

Accreditering werd aangevraagd en broodjes worden voorzien.

 

Wanneer?

Donderdag 14 november om 12u30

 

Waar?

Wachtpost Martelaarslaan

 

Inschrijven