Resultaten van onderzoek naar de behandeling van PDS in de eerste lijn

Drie laatstejaarsstudenten voeding- en dieetkunde delen graag de resultaten van hun onderzoek omtrent de behandeling van Prikkelbare Darmsyndroom in de eerste lijn met u. Heel wat huisartsen vulden deze enqûete in. Ze willen hiermee iedereen bedanken voor het deelnemen aan hun onderzoek.

Als u geïnteresseerd bent in hun wetenschappelijk onderzoek, vindt u hier hun gehele eindwerk terug. In dit eindwerk staat zowel een samenvatting van de enquêteresultaten als alle resultaten apart weergegeven per vraag. Op basis van hun onderzoek ontwikkelden zij ook een brochure gericht aan huisartsen en een brochure gericht aan PDS-patiënten. De brochures staan beide in de correcte vorm om online te verspreiden en lezen. Hun doel nu is het verspreiden van de brochures onder de Vlaamse huisartsen om zo de behandeling van PDS te ondersteunen en verbeteren.

Dank bij voorbaat om deze brochures te bekijken (en hopelijk te gebruiken); de verdere verspreiding zal met behulp van Huisarts Nu gerealiseerd worden.