Presentatie HVG-vorming 'Rol van de huisarts bij vaststellen overlijden'

Op donderdag 5 mei vond een vorming plaats over de 'Rol van de huisarts bij het vaststellen van een overlijden', naar aanleiding van een nieuw advies van de Orde der Artsen. 

Anatomopatholoog professor dokter Geert Van Parys en Substituut-Procureur des Konings Myriam Claeys deelden hun kijk en praktische ervaring over dit onderwerp mee: waar moet je als huisarts op letten, wat moet je als huisarts invullen op het overlijdensattest, wat is de rol van de politie en procureur in geval van een verdacht overlijden, wat zijn de juridische consequenties, ... Hier vind je de presentatie van prof. dr. Van Parys (enkel voor ingelogde leden - je kan dit ook aanvragen via elien.stevens@hvg.be). Het was een boeiende avond met een opkomst van bijna 80 aanwezigen, waaronder ook enkele mensen van de Lokale Politie Gent.

Het debat met de Orde der Artsen moet echter nog gevoerd worden want de aanwezigen bleven op hun honger zitten met hun vragen over de toepassing van het nieuwe advies in de praktijk. De HVG en collega dr. Jan Reniers volgen dit verder op en koppelen terug via de HAR.