Praktische gids voor de patiënt: weer aan het werk na langdurige ziekte

Mie Baert en Els De Wit stellen hun boek "Meanderen door een bewegend land, weer aan het werk na langdurige ziekte" aan u voor.  Dit boek is vooral geschreven o.a. als praktische gids voor de zieke zelf.

Het boek omvat drie grote delen en een werkboek:

  • Het eerste deel handelt over beter worden om terug te kunnen werken: hoe ga ik nu om met mijn ziekte, in welke mate heeft mijn ziekte effect op mij en mijn zijn?
  • Het tweede deel handelt over de fase waarin jullie vaak met die vraag geconfronteerd worden: het twijfel- of kantelmoment: moet ik nu wel of niet al terug aan de slag en hoe kan ik me voorbereiden?
  • Het derde deel behandelt het terug aan de slag gaan om te genezen
  • Het werkboek
    • geeft een aantal handige tools mee om zelf mee aan de slag te gaan
    • geeft een stukje uitleg over wetgeving, regels, de verschillende instanties met wie je in contact komt.

Het boek is opgebouwd rond de verhalen van 7 mensen die om uiteenlopende redenen langdurig thuis waren.

Auteur Mie Baert coacht ook mensen die ziek zijn en begeleiding willen rond het denken aan werk en in contact blijven met werk. Eenmaal mensen ongeveer terug aan werk toe zijn, kunnen ze bij haar ook gebruik maken van loopbaancheques om de weg naar werk terug te vinden. Zij heeft oorspronkelijk een medische achtergrond (verpleegkundige – master). Hierdoor ervaart ze dat het omgaan met patiënten makkelijker gaat omdat ze ook de medische kant van het verhaal begrijpt, naast de volledige mentale impact. Meer informatie vind je op haar website.