Postgraduaat Verpleegkundige in de huisartsenpraktijk

Huisartsenpraktijken zijn druk bevraagd en in volle evolutie. Een verpleegkundige kan een essentiële rol opnemen binnen een huisartsenpraktijk en een meerwaarde betekenen voor de patiënten. 

De verpleegkundige in de huisartsenpraktijk ondersteunt op een autonome, wetenschappelijk onderbouwde en kwaliteitsvolle manier de huisarts bij het behandelen, begeleiden en verzorgen van patiënten

Dit postgraduaat focust op preventie en kwalitatieve begeleiding, educatie en coaching van patiënten met chronische aandoeningen in een multidisciplinaire context. Het heeft als doel verpleegkundigen op te leiden die zich willen verdiepen in de specifieke context van een huisartsenpraktijk. Naast heel wat theoretische bagage (gebracht door experten die voeling hebben met de praktijk) lopen de verpleegkundigen ook stage in een huisartsenpraktijk.
 

Wil u graag meer info over wat een verpleegkundige kan betekenen voor uw praktijk? 

Bent u als arts op zoek naar ondersteuning voor uw praktijk en denkt u hierbij aan een verpleegkundige?

Wil u met uw praktijk graag als stageplaats fungeren? 

U kunt met al uw vragen terecht bij de opleidingscoördinator: vanessa.gauwe@arteveldehs.be  

Kent u een verpleegkundige die geschikt zou zijn om een huisartsenpraktijk te ondersteunen?

Stuur gerust dit bericht door!

Bent u een bachelor verpleegkundige en geïnteresseerd om deze opleiding te volgen?

Je kan meer informatie bekomen op de online infodagen op 24 april (infosessie om 11u en om 12u), 26 juni (infosessie om 11u en om 12u) of 8 september (infoesessie 15u en om 18u). Schrijf je hier in. Het postgraduaat start op 28/9/2021. De opleiding bestaat uit 7 opleidingsonderdelen of modules en duurt één academiejaar met een totaal van 27 studiepunten. Het stagetraject wordt individueel bekeken met cursist, stageplaats en coördinator. 

Interesse?

Surf naar deze website voor meer informatie omtrent de opleiding.