Onderzoek 'eHealth interventie voor promotie van gezonde voeding en beweging bij de huisarts'

Voor een onderzoek aan Universiteit Gent werd een eHealth interventie uitgewerkt voor de promotie van gezonde voeding en beweging bij de huisarts. Hiervoor werd een online programma ontwikkeld dat volwassen patiënten voorziet van een op maat advies en hen helpt bij het opstellen van een eigen actieplan om meer te bewegen of gezonder te eten. Momenteel is men op zoek naar huisartsen die bereid zijn om deel te nemen aan deze studie.

Het eHealth programma wordt in de huisartsenpraktijk aangeboden d.m.v. een flyer of een tablet. In september/oktober 2014 wordt dit eHealth programma uitgetest bij Vlaamse huisartsen. 

Voor het eerste deel van de studie zou er een onderzoeker naar de praktijk komen die patiënten in de wachtzaal motiveert om deel te nemen en hen een flyer of tablet geeft. Patiënten kunnen de interventie dan doorlopen op de tablet in de praktijk of thuis, op hun eigen pc. In het tweede deel van de studie vragen we aan de huisarts of aan een medewerker binnen de praktijk om patiënten te motiveren door de tablet of flyer te geven. Dit kan gebeuren op de manier die voor de huisarts het meest haalbaar lijkt (voor of na de consultatie, flyer of tablet, …). Meer informatie kan verder worden toegelicht.

Huisartsen die interesse hebben, kunnen verder contact opnemen via email of telefoon: 

jolien.plaete@UGent.be Tel: 00 32 9 264 63 63 Fax: 00 32 9 264 64 84