Nieuwe reeks cursussen in Gent rond mentale veerkracht

Kan jouw patiënt een mentale ruggensteun gebruiken? Dan is een psycho-educatieve cursus (rond depressie, burn-out, piekeren, herstel, ...) misschien iets voor hem/haar. Deelnemers krijgen er handvatten aangereikt om mee aan de slag te gaan.

Herstelacademie en The Human Link verzorgen deze cursussen met tal van inzichten, tips en oefeningen. Hun aanpak, de groepsgrootte en doelgroep is anders. Kijk goed na op de site wat voor jouw patiënt het beste aansluit op zijn/haar noden.

Ontdek hier het volledige aanbod!
 

Aandachtspunten

  • Twijfel je of dit iets is voor jouw patiënt? Dit aanbod is vooral preventief of voor wie in de herstelfase zit. Neem gerust contact op met de aanbieders om te horen of de inhoud en aanpak van de cursus matcht met de patiënt en zijn/haar klachten.
  • Op www.stad.gent/veerkrachtcursussen vind je voor elke cursus hoe je kunt inschrijven.
  • Men past het kansentarief toe bij personen voor wie de prijs een obstakel vormt. Om zo laagdrempelig mogelijk te werken, wordt dit niet gecontroleerd.
  • Cursus volzet? Schrijf toch in! In alle cursussen worden namelijk 2 plaatsen vrijgehouden voor de meest kwetsbaren tot 2 weken voor aanvang van de cursus. Maak er dus zeker gebruik van. Bovendien gebeurt het vaak dat mensen annuleren en de wachtlijst wordt aangesproken. Bel hiervoor naar de betreffende organisator (Herstelacademie of The Human Link).