Nieuw LOK-aanbod van Rondpunt vzw i.s.m. Domus Medica

Wat kun je als huisarts doen als een patiënt verkeersslachtoffer wordt? En wat zijn nu de veel voorkomende gevolgen van een Niet-Aangeboren Hersenletsel? Het antwoord hierop komt uitgebreid aan bod in de twee nieuwe vormingen voor lokale kwaliteitsgroepen van Rondpunt vzw i.s.m. Domus Medica.

Rondpunt vzw is een expertisecentrum dat ijvert voor een goede opvang van betrokkenen bij een verkeersongeval. Een goede opvang is pas mogelijk wanneer iedere professional die met een verkeersslachtoffer in aanraking komt, zich bewust is van het complexe traject waar een verkeersslachtoffer zich in bevindt. Om hier meer kennis en bewustzijn rond te creëren, ontwikkelde men een nieuw vormingsaanbod voor huisartsen. 
 

Vorming 1: Een patiënt wordt verkeersslachtoffer. Wat kan ik doen?

In Vlaanderen vallen jaarlijks ongeveer 30.000 verkeersslachtoffers. Je komt als huisarts meer in aanraking met (in)directe betrokkenen bij een verkeersongeval dan je in eerste instantie denkt. Wat kan je voor hen betekenen? Hoe herken je een posttraumatische stressstoornis? Wat is jouw rol in de vraag naar een schadevergoeding? Naar welke partners kan je doorverwijzen? Deze vorming belicht het complexe traject dat (in)directe betrokkenen bij een verkeersongeval doorlopen en geeft je handvaten om ondersteuning te bieden.

Deze vorming wordt gratis aangeboden, maar er wordt wel een vergoeding aangerekend voor de verplaatsingskosten.

De vorming kan je aanvragen via het bestelformulier van Domus Medica.
 

Vorming 2: 30 personen met een hersenletsel in 1 huisartsenpraktijk?!

Elke huisartsenpraktijk in Vlaanderen telt naar schatting 30 personen met een Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). We zien vaak slechts het topje van de ijsberg op vlak van het neuro(psycho)logisch lijden bij de patiënt.

Deze vorming gaat dieper in op een aantal frequent voorkomende gevolgen van NAH. Naast duidelijk zichtbare gevolgen, wordt er aandacht besteed aan minder zichtbare, maar dikwijls voor de patiënt en zijn omgeving zwaar doorwegende gevolgen. Een ervaren neuropsycholoog biedt tools om een hersenletsel te herkennen en licht toe waar je in je buurt terecht kan voor verdere informatie en doorverwijzing.

De kostprijs voor deze LOK-sessie bedraagt € 250 + verplaatsingskosten.

De vorming kan je aanvragen via het bestelformulier van Domus Medica.
 

Nog vragen?

Contactpersoon: Marijke Janssenswillen - Marijke.janssenswillen@rondpunt.be

GSM: 0483 09 01 46 - Tel.: 03 205 74 80