Moeilijkheden in leveringen van Atozet®

Naar aanleiding van de mededeling van 9 november over de vertragingen van de levering van sommige geneesmiddelen, wil MSD Belgium meer informatie geven over hun specialiteit ATOZET® (atorvastatine/ezetimibe).

Ten gevolge van de orkaan in Puerto Rico, die hun infrastructuren heeft beschadigd, hebben ze momenteel nog steeds vertragingen in de productie van ATOZET® (alle doseringen). Sinds half oktober werd de productie hervat. Een terugkeer naar een normale situatie zal nog een paar maanden duren.

Er zijn therapeutische alternatieven voor ATOZET® die de arts aan patiënten kan aanbieden:

  • Behandeling met atorvastatine in combinatie met EZETROL® (ezetimibe), via een nieuwe Bf- of Af-aanvraag voor EZETROL® door de arts zolang de patiënt voldoet aan de indicaties en criteria voor terugbetaling.
  • Behandeling met INEGY® (simvastatine/ezetimibe) via een nieuwe Bf- of Af-aanvraag voor INEGY®, waarbij rekening wordt gehouden met dosis equivalenties tussen atorvastatine en simvastatine en op voorwaarde dat de patiënt voldoet aan de indicaties en criteria voor terugbetaling.

Andere therapeutische alternatieven moeten door de arts geval per geval overwogen worden (www.bcfi.be).

U kan de website van het Federaal Agenschap voor Geneesmiddelen bezoeken, die de lijst van de onbeschikbare geneesmiddelen voor alle Belgische specialiteiten publiceert.