Mantelzorgondersteuning in Gent

Mantelzorger in tijden van Corona: niet evident! Sommigen slaan er zich goed door, maar voor veel mantelzorgers is dit toch een zware periode. Velen kampen met gevoelens van stress, angst of hebben andere zorgen. Met dit overzicht wil Stad Gent u attent maken op een aantal diensten die misschien een hulp kunnen betekenen voor een mantelzorger die u kent.

De mantelzorgverenigingen

Ook in COVID-tijden blijven de verschillende mantelzorgverenigingen (en enkele partners) verbonden met de doelgroep. Hier vindt u een overzicht van hun aanbod, met oa. vele digitale ontmoetingsmomenten, mantelzorgtelefoon, een boodschappenlijn,…

De lokale dienstencentra 

De lokale dienstencentra in Gent sturen een krantje rond, bellen mensen op en werken samen met vrijwilligers om snel tegemoet te komen aan een hulpvraag. Sommige lokale dienstencentra organiseren ook stoepbezoeken. Bent u op de hoogte van een moeilijke mantelzorgsituatie? Laat het weten aan het lokaal dienstencentrum in uw buurt of breng de mantelzorger in contact met het centrum.

Eerstelijnspsychologische hulp 

Er zijn ten slotte heel wat initiatieven voor psychosociale ondersteuning in Gent, gaande van telefonische of online hulp, over eenmalige gesprekken tot korte trajecten! U kunt het aanbod hier terugvinden.