Klinische studie benzodiazepines met bijhorende training voor huisartsen

De Big Bird studie richt zich op het bespreken van chronisch benzodiazepinegebruik voor slaapproblemen bij volwassen patiënten die simpele taken, zoals lezen en een vragenlijst invullen, online kunnen uitvoeren. Het betreft een pragmatische, cluster-gerandomiseerd gecontroleerde studie, waarmee de dagelijkse klinische praktijk zo goed als mogelijk wordt nageleefd.

Big Bird is een grootschalige multicentrische studie met 6 academische partners, gefinancierd door het KCE.

Als startpunt organiseren we trainingssessies omtrent het gebruik van z-drugs (zolpidem en zoplicone) en benzodiazepines in de huisartspraktijk. In deze trainingen staan we stil bij de richtlijnen voor het gebruik en afbouwen van (z-)benzodiazepines ((z-)BZD), alsook bij praktische tips voor een goede aanpak in de praktijk. Daarnaast wordt ook de studie verder toegelicht. Het volgen van de training kan geheel vrijblijvend. Voor de praktische organisatie verzoeken we u wel vooraf in te schrijven via deze link.

Graag verwelkomen we u op dit boeiende studiemoment in Antwerpen, Leuven, Gent, Kortrijk of Brussel.

In Gent gaat dit studiemoment door op woensdag  24 april 2019 van 21-23u (ontvangst vanaf 20u30). Meer informatie vind je hier