Jongerengroep voor Kinderen van Ouders met een Psychische Kwetsbaarheid (KOPP) en/of een AfhankelijkheidsProbleem (KOAP)

Heel wat kinderen groeien op bij een ouder met een psychisch of afhankelijkheidsprobleem. Dit heeft vaak invloed op hen en het gezin. Deze jongerengroep heeft tot doel de veerkracht van deze jongeren te vergroten en hun kwetsbaarheid te verkleinen

Met de groep willen we Kinderen van Ouders met een Psychische kwetsbaarheid (KOPP) en/of een AfhankelijkheidsProbleem (KOAP) met elkaar in contact brengen om hierover met elkaar te praten en kracht bij elkaar te putten. De ervaringen van de jongeren staan centraal en zijn een vertrekpunt voor de sessies. We praten niet alleen over de moeilijkheden die zij ondervinden in het gezin, maar focussen ook op hun sterktes en andere zaken die hen bezighouden. Vanuit een ruim aanbod methodieken en creatieve invalshoeken wordt er telkens rond een ander thema gewerkt, zoals: 

 • Psychische problemen/een afhankelijkheidsprobleem, wat is dat?
 • Wat doet dit met mij?
 • Waar ben ik goed in, wat zijn mijn sterktes?
 • Wie zijn belangrijke steunfiguren in het netwerk?
 • Hoe zit het met mijn sociale vaardigheden?
 • ...
   

Wat?

De KO(A)PP-jongerengroep is een kleine, gesloten en vaste groep jongeren die gedurende 8 weken samen komt. UITERAARD WORDEN DE VERWACHTE CORONAMAATREGELEN STRIKT GEVOLGD!
 

Wie?

Jongeren vanaf 12 jaar waarvan één van de ouders een psychisch of afhankelijkheidsprobleem heeft.
 

Wanneer?

De sessies gaan telkens door op maandag van 16:45 tot 18:45. De nieuwe jongerengroep start op maandag 28 september 2020.
Graag betrekken we de ouder(s) of verwijzer hierbij. Voor hen wordt achteraf een afrondend gesprek gepland omtrent onze ervaringen rond de jongere (zonder uiteraard op inhoud van de groep in te gaan). 

Data afrondende gesprekken ouder(s)/verwijzer(s):

 • maandag 30 november 2020 (concrete info volgt)

Data jongerensessies (telkens op maandag):

 • 28 september 2020
 • 5, 12, 19, 26 oktober 2020
 • 9, 16, 23 november 2020
   

Waar?

CCG Eclips
Lange Violettestraat 84
9000 Gent
 

Hoe inschrijven?            

Telefonisch of per mail. Na aanmelding zal er een kennismakingsgesprek gepland worden. Tijdens dit gesprek wordt er bekeken of deze groep van betekenis kan zijn voor de jongere (en de ouder(s)?).

Contact
Maryline Toch - m.toch@cggeclips.be
Delphine Opstaele: d.opstaele@cggeclips.be
Telefoonnummer: 09/235 22 41 

Voor verdere info of vragen, aarzel niet om ons te contacteren!