Inwoners Meetjesland voortaan naar nieuwe wachtpost boven spoedgevallendienst AZ Alma

Inwoners uit de regio Meetjesland (en ruime omgeving) die tijdens het weekend of op feestdagen ziek zijn, kunnen vanaf vrijdagavond 4 januari 2019 terecht in een huisartsenwachtpost. De VZW Huisartsenwachtpost Meetjesland opent dan de deuren in een gloednieuwe locatie bovenop de spoedgevallendienst van het AZ Alma te Eeklo. In deze wachtpost houden huisartsen uit de twee Meetjeslandse huisartsenkringen Omehak en Wemehak, consultaties.

De huisartsenwachtpost heeft een bereik van ruim 197.000 inwoners waar de inwoners van volgende steden en gemeenten (inclusief deelgemeenten) terecht kunnen:

  • West-Meetjeslandse Huisartsenkring: Aalter - Adegem - Beernem - Bellem - Knesselare - Lotenhulle - Maldegem - Middelburg - Oedelem - Poeke - Sint-Joris en Ursel.
  • Oost-Meetjeslandse Huisartsenkring: Assenede - Bassevelde - Boekhoute - Eeklo - Ertvelde - Evergem - Kaprijke - Langerbrugge Eiland - Lembeke - Lovendegem - Oosteeklo - Oostwinkel - Ronsele - Sint-Jan-in -Eremo - Sint-Kruis-Winkel - Sint-Laureins - Sint-Margiete - Sleidinge - Terdonk - Vinderhoute - Waarschoot - Wachtebeke - Waterland-Oudeman - Watervliet - Zelzate en Zomergem.

Wie een beroep doet op de huisartsenwachtpost, hetzij ter plaatse, hetzij thuis, betaalt telkens enkel het remgeld.
 

Tot 6 huisartsen per shift

Overdag zijn er in de wachtpost altijd vier huisartsen aanwezig. Nog twee andere huisartsen rijden samen met een chauffeur uit voor huisbezoeken. Tijdens de nachtelijke uren is er één huisarts present in de wachtpost en één doet de huisbezoeken. Daarnaast is er één arts die inspringt waar nodig.

Huisbezoeken worden enkel in het wachtgebied gedaan en zijn vooral voorbehouden voor patiënten in een verzorgingstehuis of een instelling, palliatieve patiënten en patiënten die zich onmogelijk kunnen verplaatsen.
 

1733

Tijdens het weekend is de wachtpost open vanaf vrijdagavond 19u tot maandagochtend 8u. Op feestdagen is dat vanaf 19u de dag voor de feestdag tot 8u de dag na de feestdag. Wie in het wachtgebied woont en een huisarts wenst, kan dat door het centrale telefoonnummer ‘1733’ te bellen. Dit nummer voor niet-dringende medische hulp begeleidt de patiënt dan naar de juiste hulpverlening.

 

Meer informatie: https://www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be