HVG ondersteunt mee actie tegen zinloze attesten

Met de 'blauwe krokodil' willen huisartsen protesteren tegen de administratieve overlast van overbodige attesten. Samen kunnen de huisartsen nu een sterk signaal uitsturen en zo de acties voor administratieve vereenvoudiging ondersteunen. Als huisartsenvereniging ondersteunen we deze actie. 

Overbodige attesten ('paraplu-attesten', maar ook korte ziektebriefjes, enz.) zorgen voor een overbelasting van artsen en kosten de maatschappij handenvol geld. Om dit aan te kaarten kun je als huisarts een stempel met een 'blauwe krokodil' zetten op zinloze attesten. Hiermee zet de Stuurgroep Kafka (Jong Domus, Kartel, BVAS en AADM) mee de schouders onder het initiatief van huisarts Nicole Dekker.

De stempels kun je eenvoudig bestellen via de website www.zinloosattest.be. Op deze website vind je ook een overzicht van tal van zinloze attesten waarmee huisartsen geconfronteerd worden, de status van de actie die de Stuurgroep Kafka onderneemt en het advies aan huisartsen m.b.t. elk specifiek attest. Van het Arbeidsongschiktheidsattest korte duur tot het Attest voor gebruik van pampers die ouders meegeven door huidirritatie.