Groepsaanbod Centrum Geestelijke Gezondheidszorg

De  Centra Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) in Gent zetten hun groepsaanbod in de kijker. Het is minder bekend dat de CGG naast individuele psychotherapie ook verschillende groepsprogramma's aanbieden. 

Momenteel biedt CGG Eclips  een gratis informatie-avond 'Van Stress Tot Depressie' voor patiënten en hun familie. Deze avond is bedoeld voor iedereen die met depressieve klachten kampt of betrokken is bij een persoon met deze klachten. Een psycholoog en een psychiater geven dan op een heldere manier informatie over wat een depressie nu precies is, de behandelingsmethoden, de invloed op de persoon zelf en de invloed op zijn of haar omgeving.

Deze informatie-avond gaat een eerstvolgende keer door op 15 december 2014 in de vergaderzaal van CGG Eclips, Azaleastraat 27 te Sint-Amandsberg van 18u-20u. Meer info over het groepsaanbod en de mogelijkheid om in te schrijven vindt u op deze website

Het Regionaal CGG Deinze – Eeklo – Gent stelt graag de ervaringsgerichte groepstherapie en het aanbod assertiviteitstraining in de picture. Dit groepsaanbod is er voor mensen met een tweedelijnsproblematiek.

Het groepsaanbod assertiviteit gaat over 20 sessies, terwijl de ervaringsgerichte groepstherapie een 10-tal sessies omvat. Wat deze laatste groep betreft, kan een deelnemer indien nodig een tweede reeks meevolgen. Regelmatig worden open groepen georganiseerd voor mensen die een eerdere reeks al meevolgden. Het is wel belangrijk dat de deelnemer, naast het volgen van deze groepstherapie, nog een individueel traject bij een therapeut (al dan niet binnen het RCGG) volgt.

Dit aanbod gaat door in de Keizervest 17 te Gent. Het groepsaanbod vereist een voorafgaandelijk intakegesprek om te bekijken of dit aanbod een meerwaarde is voor de hulpvrager. Het is wenselijk dat u als huisarts de dienst contacteert en een overleg aanvraagt bij de desbetreffende therapeut. Hiervoor, en voor meer info, kan u terecht op het nummer 09/223.20.82.