Dit vind jij van de Huisartsenvereniging

De HVG is er voor jou, dus vinden wij het belangrijk wat jij van ons denkt. Onze ‘roadshows’ van vorig jaar hadden precies dat doel: feedback sprokkelen ter voorbereiding van ons nieuwe beleidsplan (2020-2024). Je kan die feedback nu al inkijken.

Het bestuur on the road

Tussen juni en november 2019 gingen Fleur Simillion (algemeen coördinator HVG) en de leden van de raad van bestuur langs bij de acht navormingskringen om te vragen wat jullie van ons vinden. Ze deden dat beladen met veel post-it stickers, feedbackformulieren en heel wat vragen. Bereiken onze communicatiekanalen hun doel? Krijg je als lid van de HVG waar voor je geld? Wat vind je van de Algemene Vergaderingen? Welke noden zijn er, en welke verwachtingen?

We noteerden alles in een lijvig document, dat je gerust mag inlezen.

'Wat doet de HVG eigenlijk?'

Voor conclusies is het nog te vroeg. Maar als jullie feedback nu al iets leert, is het dat jullie het belang en de rol van de HVG waarderen. Jullie appreciëren de vertegenwoordigende rol van de HVG naar de overheid toe, als brug met de tweede lijn ook. Die vertegenwoordiging is nodig. Anders zijn artsen individuen, en geen groep.

Maar HOE de HVG de Gentse huisartsen vertegenwoordigt, dat is voor jullie veel minder duidelijk. Veel huisartsen missen transparantie over wat de HVG allemaal doet.

Inzetten op meer betrokkenheid van de leden, en tonen waar mee bezig zijn: die zaken komen al zeker in het nieuwe beleidsplan.

Wat gebeurt er nu met jullie feedback?

Jullie input wordt momenteel gebruikt voor het schrijven van een nieuw beleidsplan (2020-2024). Jullie suggesties en bekommernissen passeren bij de verschillende werkgroepen van de HVG (IT, Communicatie, Wachtposten, PAKT, CRAGT…). Zo kunnen de werkgroepen doelstellingen voor de komende jaren uittekenen.

Het nieuwe beleidsplan wordt voorgesteld op de Algemene Vergadering van 6 mei 2020. Het wordt jullie op voorhand bezorgd, samen met de andere voorbereidende documenten.