Belangrijk nieuws over Bewegen Op Verwijzing (BOV)

Alles over BOV voortaan op bewegenopverwijzing.be

De website bovregiogent.be werd stopgezet. Vanaf nu vindt u alle info over Bewegen op Verwijzing (BOV) terug op bewegenopverwijzing.be

 

 

Op zoek naar een coach voor uw patiënt? Hoe stel je een verwijsbrief op? Dit vindt u allemaal terug op bewegenopverwijzing.be.

De Bewegen Op Verwijzing-coach Dempsey wil de Gentse huisartsen ook graag bedanken en dit succesverhaal van een patiënt in de kijker zetten, want zonder jullie doorverwijzing was dit niet gelukt!

“Sinds ik meer beweeg voel ik me een andere mens. Ik kan terug langer dan 10 minuten wandelen aan een stuk, ik kan mijn zitkamer opruimen, …  Ik ben zeer tevreden dat mijn huisarts me heeft doorverwezen!”
 

Bewegen Op Verwijzing terug met verwijsbrief

Vanaf 22 juni is een verwijsbrief opnieuw verplicht voor de opstart van Bewegen Op Verwijzing. Lichaamsbeweging speelt een belangrijke rol bij cardiovasculaire ziekten, diabetes, hypertensie, kanker, osteoporose, depressie, sarcopenie, etc. Een gebrek aan lichaamsbeweging wordt ook met CoVid-19 in verband gebracht. Redenen genoeg om patiënten aan te sporen tot meer beweging. De Bewegen Op Verwijzing-coach bij u in de buurt kan hierbij helpen. Tijdens de strengere coronamaatregelen was er tijdelijk een versoepelde werkwijze. De deelnemers die in deze periode gestart zijn met een coach, dienen vanaf nu ook een verwijsbrief te krijgen. 
 

Bewegen Op Verwijzing in de wachtzaal

Momenteel mogen er geen folders in de wachtzalen liggen. Als alternatief kunt u dit beeld gebruiken voor het wachtscherm in uw praktijk.
 

Online vorming: Bewegen Op Verwijzing

Is lichaamsbeweging echt een wondermedicijn? Op welke manier heeft het nut om patiënten aan te sporen om actiever te zijn? Ontdek tijdens een Webinar hoe u tijdsefficiënt uw patiënten meer kan laten bewegen. De webinar kunt u lokaal aanvragen. Domus Medica voorziet een lesgever en een online platform. Meer info of aanvragen: Maarten Guldentops.

Accreditatie is mogelijk.
 

Bewegen Op Verwijzing in Huisarts Nu

Bewegen Op Verwijzing laat een toename zien van alle intensiteitsniveaus van fysieke activiteit en vermindert het zitten van de deelnemers. Personen uit alle lagen van de bevolking voelen zich aangesproken om via coaching meer te bewegen en minder te zitten. Lees hier exclusief het volledige artikel uit Huisarts Nu